-

Dramaskolen fejrer 25 års jubilæum

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Dramaskolen fylder 25 år, og Den Kreative Skole inviterer til teaterfestival. Der er allerede fuldt hus ved nogle af skoleforestillingerne. Dramaskolen spiller ikke mindre end 19 forestillinger på 7 dage.

Forløberen for Dramskolen, var et teater, hvor voksne spillede teaterforestillinger FOR børn. Men for 25 år siden udviklede det sig til en egentlig dramaskole, der underviser børn og unge i drama.

Der var i starten 4 hold, og senere kom et samarbejde med Ungdomsskolen i stand, hvilket fik stor betydning for de ældre elever. I 1999 fusionerede musikskole, dramaskole og billedskole og blev til Den Kreative Skole. John Mortensen var leder af dramaskolen og er i dag dramakoordinator på Den Kreative Skole, hvor der går godt 100 elever til drama i alderen ca. 7 -22 år. Dramalokalet på Den Kreative Skole, Magasinet, er også én af Den Kreative Skoles teatersale og dramalokale. Det er fuldt udstyret med podieopbygning til ca. 70 publikummer. Der er scene- lys, scenetæppe, sminke rum, og et rum hvor der opbygges kulisser til forestillingerne. På den måde får både de medvirkende dramaskoleelever og publikum en rigtig teateroplevelse.

Og skolens mange elever har gennem de sidste 25 år givet Fredericianerne mange gode teateroplevelse. Man kan bare nævne forestillinger som Folk og Røvere i Kardemommeby, som spillede 5 år i træk og trak et stort publikum. Men også udfordrende forestillinger som Big Brother – the final edition, som publikum kunne opleve i efteråret, og forestillingen Hjemløs, som dramahold 3 selv udviklede. Dramaholdet har udviklet sig til et talenthold, hvor en tidligere elev, Anna Birk, vender hjem, og er med til at udvikle både eleverne og forestillingerne, holdet er også repræsenteret ved dramaskolens 25 års fødselsdag, men forestillingen TABU, som holdet igen, selv har udviklet. Der har også i de senere år været sat forestillinger op om børnearbejde, Kort lunte, samt Vejen til Mars og endelig har dramaskolens elever været involveret i tværfaglige projekter som Vandrehistorier om kærlighed og Odysseen.

Den Kreative Skole og Ungdomsskolen har gennem en årrække samarbejdet om dramaholdene for de ældste elever, og der er nu etableret et samarbejde om to af holdene, de såkaldte forestillingshold, hvor Ungdomsskolen står for undervisningen under indstuderingen og Den Kreative Skole tager over ved de sidste prøver, generalprøver og forestillinger med lys og lyd afvikles i den Kreative Skoles regi.

Det er et meget alsidigt program, der møder publikum om nogle få uger, når Dramaskolen blænder op for sit jubilæumsprogram, hvor der er gratis adgang til alle forestillinger.

Der spilles forestillingerne:

En kniv i ryggen

Sådan tæmmer man en trold

Tabu

Hvem er gal

Og endelig Oliver Twist, hvor der allerede er udsolgt til et par af skoleforestillingerne.