MEDDELSER

Ny dato for Alsang på Volden

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Kultur, idræt & turisme prøver igen og inviterer til Alsang på Volden bagved Det Hvide Vandtårn

 På grund af dårligt vejr blev det planlagte arrangement Alsang på Volden den 4. juni aflyst.

”Vi måtte desværre aflyse arrangementet, da det havde regnet kraftigt det meste af eftermiddagen, men som vi fortalte dem, som trods det dårlige vejr, var mødt op, så finder vi en ny dato for arrangementet”, siger Lene Bach, der er kulturkonsulent i Fredericia Kommune

Onsdag den 20. august kl. 19.00 kan du komme til Alsang på Volden og for at være på den sikre side har Lene Bach booket Det Bruunske Pakhus.

 Der er gratis at deltage, og alle er velkomne. Der er også nem adgang for kørestolsbrugere. Så pak aftenkaffen og tag et tæppe eller klapstol med og mød op til et par hyggelige timer.

Vi synger ca. 20 håndplukkede sange og tager kaffepauser undervejs. Sangene bliver akkompagneret af musikerne Anders Kjerkegaard og Thomas Buur. Ved ankomsten får alle udleveret et sanghæfte med aftenens sange, og formand Lars Ejby Pedersen, Kultur- og Idrætsudvalget byder velkommen.

Baggrund for Alsang i Danmark

Begrebet alsang opstod i slutningen af 2. Verdenskrig, hvor folk i tusindvis samledes for at synge danske sange, især de velkendte fra Højskolesangbogen. Dengang var alsangen et udtryk for danskheden og en folkelig protest mod besættelsesmagten. Alsang er i dag på ingen måde en protest, tværtimod er det en hyldest til sommeren, friheden, den danske natur og vores sangskat.