SAMFUND

Gåbus: 6.klasses elever hjælper de mindre årgange

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Som den første kommune i trekantområdet opretter Fredericia nu en gåbus

 

”Vi har et mål om, at 85% af vores skoleelever bevæger sig fysisk til skole. Med en gåbus kan vi være med til at give eleverne en aktiv start på dagen med frisk luft og motion i fællesskab med andre”, fortæller Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Ungeudvalget.

Fra 1. juni har de yngste elever på Kirstinebjerskolen mulighed for at tage gåbussen til skole. En gåbus kan sammenlignes med en almindelig skolebus, der følger en fast køreplan – transporten sker blot til fods. Chaufførerne på gåbussen er elever fra 6. klasse. De samler de yngste elever op ved faste stoppesteder og følger dem sikkert til skole.

”Eleverne fra 6. klasser bliver gode rollemodeller for de yngste elever. De lærer dem, hvordan de begår sig sikkert i trafikken og giver dem gode vaner med at transportere sig selv på en sund og sikker måde. Samtidigt får vi dem ud af forældrenes biler, og det vil helt sikkert hjælpe på trafikken omkring skolen”, siger Ole Steen Hansen.

skoleGåbussen ved Kirstinebjergskolen er netop blevet til på grund af den tætte morgentrafik ved skolen. Teknik og Miljø har lavet observationer ved skolen, og de fandt ud af, at de ikke kunne bygge sig ud af det. Derfor blev der kigget efter alternativer og her fik de øje på gåbusserne.

Børn og Unge blev præsenteret for idéen og Center for viden & Pædagogisk Udvikling tog opgaven på sig, og har fået lavet den første gåbus i trekantsområdet i samarbejde med Dansk Skoleidræt.

Gåbus-ruten starter ved Nørreport, og har fire stoppesteder, inden den når skolen.