FREDERICIA

Lærere og kommune står sammen om udvikling af folkeskolen

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Ny forståelsesaftale mellem lærere og kommune sætter fokus på fleksibilitet og samarbejde

Fredericia Kommune og Fredericia Lærerkreds har indgået en forståelsesaftale for de omkring 500 lærere og børnehaveklasseledere i kommunen. Aftalen omhandler arbejdsforholdene og samarbejdet på de fredericianske skoler og skal sikre gode rammer om arbejdet med at videreudvikle folkeskolen.

”Jeg synes, at vi har fundet en god lokal løsning, der sikrer den fleksibilitet, der skal til for at skabe den bedst mulige folkeskole for vores børn. Jeg vil gerne takke lærerne og lederne for at være gået konstruktivt til værks og have fokus på vores fornemmeste opgave – at uddanne Fredericias børn”, siger borgmester Jacob Bjerregaard, der i foråret har besøgt kommunens skoler sammen med sine to viceborgmestere for at evaluere samarbejdet.

Aftalen sender et klart signal om, at parterne står sammen om løsningen af opgaverne, og at samarbejde og dialog er i højsædet. Lærernes gennemsnitlige undervisningstimetal vil fortsat være 733 timer om året og giver dermed den fornødne tid til forberedelse. Samtidig giver forståelsesaftalen mulighed for fleksible rammer om lærernes arbejdstid ligesom for andre medarbejdere i kommunen.

“Vi tror på, at forståelsesaftalen vil bidrage til ro, tryghed og arbejdsglæde. Aftalen giver lærerne mulighed for at arbejde på den måde, der giver den bedste opgaveløsning til gavn for undervisningens kvalitet. Jeg tror også, at den vil medvirke til, at vi også fremover kan rekruttere dygtige og engagerede lærere”, siger Per Breckling, formand for Fredericia Lærerkreds.

Forståelsesaftalen lægger op til at styrke det lokale samarbejde i MED-udvalgene mellem ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, hvor de overordnede principper for planlægning af skoleåret og fleksordning aftales.

”Samarbejde er vejen frem, og det er fantastisk at vi har lavet en aftale, som giver friere rammer til at man i fællesskab kan finde de bedste løsninger ude på den enkelte skole. Det giver meget bedre forudsætninger for at fortsætte arbejdet med at gøre skolereformen til virkelighed”, siger 1. viceborgmester Susanne Eilersen.