Kultur

OPLEV 12 FORTOLKNINGER AF LANDSOLDATEN

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

6. Juli-Dagene 2017 byder på mange nyheder. Du kan bl.a. følge en særlig 6. juli-sti og se 12 kunstneriske fortolkninger af Landsoldaten

Fra den 13. juni til den 7. juli kan du følge 6. juli-stien og opleve 12 lokale kunstneres fortolkning af Fredericias mest kendte vartegn – Landsoldaten.

Kunst fortæller historie
6. juli-stien er det kunstneriske greb på historien. Ruten giver mulighed for at tage en tænkepause og reflektere over byens fortid, nutid og fremtid og åbner for flere fortællinger om krigen og menneskene end de mindesmærker, der findes i Fredericia i dag.

6. juli-stien er bare en ud af i alt fem nye aktiviteter, som du kan opleve til den traditionsrige mindefest, der hvert år løber af stablen omkring den 6. juli i Fredericia.

”6. Juli-Dagene har altid involveret mange frivillige og foreninger. I år er ingen undtagelse. Jeg er rigtig glad og stolt over, at vi ved fælles indsats og opbakning har formået at løfte 6. Juli-Dagene med nye spændende aktiviteter for alle, og jeg glæder mig til at opleve dem”, siger Lars Ejby, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Ruten starter på Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27. Se ruten i programmet eller i folderen, som du kan hente på biblioteket i midten af juni.

Mød de 12 kunstnere til fernisering
Tirsdag den 13. juni kl. 15 kan du komme til fernisering af den nye 6. juli-sti, som forgår på Fredericia Bibliotek. Her kan du se de 12 landsoldater og møde deres lokale skabere fra kunstmiljøet i Fredericia. Formand for Kultur- og Idrætsudvalget Lars Ejby Pedersen åbner udstillingen.

De 12 kunstnere er: Linda Høyer, Flemming Kastaniegaard, Bonnie Lykke, Arne Poulsen, Thomas Lægaard, Sophie Dandanell Refsgaard, Dorthe Christensen, Mette Hind, Sanne Kaiser, Kim Jønsson, Nicolai Madsen, Katja Ezra.

Nye oplevelser til 6. Juli-Dagene
Siden sommeren 2016 har foreninger, institutioner og frivillige sammen med Fredericia Kommune været i gang med at udvikle 6. Juli-Dagene. Kultur- og Idrætsudvalget har givet grønt lys til at gå videre med fem pilotprojekter i 2017 og 180.000 kr. til at realisere dem.

Blandt nyhederne i år er aktiviteten ’Velkommen i Kirkestræde’, hvor Kirkestræde omdannes til en tidslomme anno 1849 med musik, pop up teater, boder og street food, en ny kunstrute med 12 fortolkninger af Landsoldaten, en spændende bus- og sejltur, der går i general Ryes fodspor og musik og folkesang i gaden.