Home Kultur Teater Malstrøm ser frem mod efterårets opsætninger af Dan Turèll og Brødrene Løvehjerte

Teater Malstrøm ser frem mod efterårets opsætninger af Dan Turèll og Brødrene Løvehjerte

Teater Malstrøm ser frem mod efterårets opsætninger af Dan Turèll og Brødrene Løvehjerte
0

 Regnskabet for Kabaret Bowie, teatrets første egenproduktion, der spillede 24 gange på Det Bruunske Pakhus i foråret, er gjort op og teatret har nu mod på meget mere

 
‘Vi fik ikke alle pengene hjem, og det er selvfølgelig sårbart i længden. Men vi kom da 90% i mål og når man lægger de fremragende anmeldelser og publikums begejstring til, ser vi et tydeligt bevis på at der er et marked for os. Altså kvalitetsopsætninger i det spænd mellem amatørteater og fuldt professionelt teater, som Teater Malstrøm gerne vil udfylde’, fortæller teaterleder Martin Bach Sørensen.
 
Med til historien hører at teatret ikke fik nogen form for støtte til Kabaret Bowie, så indtægterne kommer udelukkende fra billet- og barsalg.
 
 Billetsalget til Teater Malstrøms efterårsforestillinger er gået i luften
 
Talentfabrikkens kursus i stagefight 2Teatret er nu i gang med forberedelserne til de to næste forestillinger – en nyskrevet teatercollage over Dan Turèll, der får urpremiere 20. september, og den klassiske Astrid Lindgren historie om Brødrene Løvehjerte, der får premiere op til jul.
 
Som noget nyt har teatret valgt at lave et særligt tilbud til skoleklasser til de to efterårsforestillinger. Kunstnerisk leder på teatret Michael Hansen fortæller om satsningen:
 
‘Nu er Dan Turèll jo ikke for børn, men nu har vi tygget materialet igennem, og i dialog med Chili Turèll har vi vurderet at vi kan formidle en af landets vigtigste forfattere og digtere i det 20. århundrede på en frisk og ungdommelig måde, som vil appellere til de unge fra udskolingsklasserne og op. Det er klart at alle os, der kender og elsker Dan Turèll, også vil få en stor oplevelse med de mange finurlige, lidt provokerende og til tider rå billeder, som Onkel Danny har skabt og foreviget i sine værker.’
 
Teatret anbefaler ikke Dan Turèll forestillingen til børn under 12 år, mens Brødrene Løvehjerte egner sig for børn fra 6 år og op. Michael Hansen udbyder:
 
‘Brødrene Løvehjerte er jo en gribende fortælling, der handler om både kærlighed og død. I vores opsætning formidler vi historien i børnehøjde, så det bliver en hjertevarmende familieforestilling, som publikum kan tage ind og se op til jul.’
 
Brødrene Løvehjerte opføres af Talentfabrikken, der er teatrets talentudviklingsgren. Skuespillerne er ambitiøse teaterspirer mellem 15 og 30 år fra hele Trekantområdet. Forestillingen opføres med støtte fra Kulturregion Trekantområdet.
 Talentfabrikkens kursus i stagefight 2
 
Faktaboks
 
Dan Turèll spiller fra 20. september-21. oktober i Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia, og Brødrene Løvehjerte spiller fra 22. november-17. december samme sted.
 
Billetter kan købes på billetten.dk. Klassetilbuddet kan bestilles ved at kontakte teatret direkte – for mere information se malstrøm.com
 
Talentfabrikken er Teater Malstrøms talentudviklings-afdeling med ambitiøse teaterspirer mellem 15 og 30 år. Før prøverne til Brødrene Løvehjerte starter til august deltager skuespillerne i en række kurser og workshops. Disse to fotos er fra et stagefight kursus 10. og 11. juni med Stunt Akademiet.
Nedenfor ses tv-indslag fra Teater Malstrøms første store satsning – Cabaret Bowie

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier