20 år med øl, rock, udsolgte- og aflyste koncerter

20 år med øl, rock, udsolgte- og aflyste koncerter

20 år med øl, rock, udsolgte- og aflyste koncerter

0

Padlock Chain fejrer 20 års jubilæum

Lørdag den 16. januar fejrer det fredericianske skrammelrockorkester, Padlock Chain, 20 års jubilæum. Deres første koncert var på Det Brunske Pakhus i marts 1996
Der er løbet meget vand i åen, siden Padlock Chain i 1996 gik på scenen for første gang. Men ikke meget er ændret for det fredericianske orkester.
”Vi har altid fokuseret på at spille den rockmusik, som vi selv elsker og gerne vil dele med alle, der holder af rock. Det handler ikke så meget om skønsang og harmonier, men om energien og humoren. Sådan har det altid været. Og sådan forestiller vi os, at det altid vil være. Også når vi i 2066 fejrer 70 års jubilæum. Rock n’ Roll for evigt! Dælendytme!!” siger forsanger Peter Friis Autzen.

08freSommerrock 2011Ole Sejrup (9)I 1996 var Padlock Chain endnu ikke blevet til Padlock Chain.
”Nej, den gang kaldte vi os Bed n’ Breakfast. Navnet blev skiftet ud, da vi skulle trykke en ny plakat. Padlock Chain betyder Hængelås Kæde – og netop det navn valgte vi, enten fordi vi i forbindelse med et spillejob på et lyssky sted var nødt til at låse en forstærker fast til væggen med en kæde af sammensatte hængelåse, eller fordi Sex Pistols-bassisten Sid Vicious gik med en særlig hængelås-halskæde. Eller også var det bare to tilfældige ord, vi slog op i en ordbog. Jeg kan ikke huske det,” siger Peter Friis Autzen.

Fotoet til Pakhus-programmet i marts 1996 blev taget på det nu hedengangne spillested og diskotek, Hollywood Hardrock. De fire dengang endnu yngre mænd blev fotograferet ved stedets pissoir. Stedet blev valgt dels på grund af de skråtmonterede flisers skæve perspektiv og dels fordi de fire ofte befandt sig netop der efter en forkortet øveaften på det lige så hedengangne Lydmuren.

”Nu er tiden så kommet til at fejre 20 året for vores allerførste koncert. Det gør vi som et led i vores evige Jubilæumsafskedsreunioncomebacktour på den selvsamme scene, Det Brunske Pakhus. Det glæder vi os til. Og vi liner op med et helt særligt EIP-arrangement,” siger Peter Friis Autzen.

Mange kender begrebet VIP (Very Important Person), når en person får særbehandling i forbindelse med en koncert, en forestilling eller lignende.

”Men hos os hedder det ikke VIP, men EIP, som står for Extremely Important Person. Det betyder, at Pakhus-publikummet kan se frem til særbehandling, forkælelse, ekstase og nydelse i en så eksklusiv grad, at selv Peter Brixtofte vil spørge om det nu også kan være helt rimeligt,” siger Peter Friis Autzen med en reference til Farums skandaleborgmester tilbage i Padlock Chains yngre år.

Traditionen tro byder Padlock Chain inden for til deres januarkoncert på Det Brunske Pakhus med en entré på minus fem kroner. Koncerten starter klokken 21. De seneste år har huset været propfyldt. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet, og dørene åbnes ikke før 19:30.

Padlock Chain er og har altid været: Christian Mørch (trommer), Kenneth Madsen (bas og kor), Lars Dreymann (guitar og kor) og Peter Friis Autzen (sang, mundharpe, tamburin, koklokke og fadølsanlæg)