Home 112 31-årig mand skød sig selv, efter politieftersættelse

31-årig mand skød sig selv, efter politieftersættelse

31-årig mand skød sig selv, efter politieftersættelse
0

Rastepladsen ved Skærup var natten til fredag spærret i adskillige timer, efter en biljagt var endt på tragisk vis.

En 31-årig mand valgte efter en længere politijagt, at køre ind på rastepladsen ved Skærup i retningen mod syd. Her svingede han ind i nødsporet på tilkørselsrampen, og skød sig selv.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger sagen, da dødsfaldet er sket under en politieftersættelse. Derfor er det ikke mange oplysninger der slipper ud i forbindelse med efterforskningen, der bevirkede en længerevarende lukning af rastepladsen, og et massivt politiopbud.

De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Den Uafhængige politiklagemyndighed er kommet med følgende udtalelse

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) modtog den 21. august 2020 kl. 03.45 en underretning fra Sydøstjyllands Politi om, at politiet om natten havde eftersat en bil på motorvej E45. Føreren af bilen, en 31-årig mand, kørte efter en længere eftersættelse ind på en rasteplads ved Skærup og skød sig selv. Han er afgået ved døden. De pårørende er underrettet.

Politiklagemyndigheden har straks indledt en undersøgelse af episoden i medfør af retsplejelovens § 1020 a, stk. 2.

Ifølge retsplejelovens § 1020 a, stk. 2, iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Når efterforskningen i sagen er tilendebragt, sender Politiklagemyndigheden sagen samt en redegørelse til statsadvokaten, som træffer afgørelse i sagen.

Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.