FREDERICIA

6. juli garden i Fredericia nomineret til Årets Ungdomsforening 2019

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

6. juli garden i Fredericia er nomineret til Årets Ungdomsforening 2019, da garden, som er Fredericias bygarde, i 2019 har fejret 40-års jubilæum, og brugt anledningen til at profilere foreningen i lokalområdet.

De frivillige har lagt en stor indsats og afprøvet nye ideer og samarbejder med både byens erhvervsliv, byfester og klubber. Garden har i 2019 blandt andet lavet en fotobog og afholdt en stor koncert på byens gymnasium.

Foreningen mener ikke, at de kun er en sjov og spændende fritidsinteresse for de 50 børn og unge i alderen 8-28 år, som er med i garden, men at foreningen også bidrager til at gøre Fredericia til et godt sted at bo.

Årets Ungdomsforening uddeles af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd til en forening, der:Udvikler og uddanner de involverede, og som styrker lokalsamfundet.Har initiativrige frivillige, som med deres indsats, engagement og idéer gør en stor lokal forskel.Styrker foreningslivet ved at tænke udvikling og synliggørelse ind i det klassiske foreningsarbejde.

Prisen har været uddelt siden 2012.

I vurderingen af de indstillede foreninger og projekter bliver der lagt vægt på nytænkning, udvikling, frivillighed og samarbejde, fx med lokalsamfundet, andre lokalforeninger, skole eller institutioner.

Der var 20 indstillede foreninger og derfra valgt til nominerede af en jury bestående af Chris Preuss, formand for DUF, Malene Thøgersen, forsker hos Videncenter for Folkeoplysning, og Kim Jessing Pedersen, konsulent i KL.Vinderen kåres 30. november 2019 på DUFs delegeretmøde, hvor førstepladsen hyldes for det gode arbejde og får overrakt præmien på 10.000 kroner.