Home FREDERICIA Alle har ret til et fedt fællesskab

Alle har ret til et fedt fællesskab

Alle har ret til et fedt fællesskab
0

Fredericia Kommune giver bolden op til en strategi for udsathed i Fredericia

Social- og Beskæftigelsesudvalget og Udsatterådet er i gang med at udvikle en strategi for udsathed i Fredericia og inviterer derfor borgere, politikere, foreninger, virksomheder, organisationer med flere til et fælles kick-off arrangement.

Peder Tind – Foto Fredericia kommune

”Jeg er rigtig glad for, at vi har fået sat gang i denne proces om at skabe en ny udsattestrategi for hele Fredericia, og jeg ser frem til i fællesskab at formulerer en strategi, som er handlingsorienteret. Det er vigtigt, at der bliver sat ”ansigt” på det at være udsat i Fredericia, og at vi får inddraget alle relevante parter, så vi med den nye strategi sikrer at kunne arbejde endnu mere målrettet og forebyggende”, siger formanden for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Wittendorff Tind.

Formålet med kick-off-arrangementet er at få defineret, hvad det vil sige at være udsat i Fredericia for på den måde bedre at kunne arbejde langt mere målrettet og forebyggende.

“I udsatterådet er vi optaget af, hvordan vi skaber en by, hvor der er plads til alle, og at mangfoldigheden synliggøres i bybilledet. Denne vision kan kun lykkes, hvis den udbredes til alle os, der bor i byen. Derfor håber jeg, at der er mange af byens borgere, der har lyst til bidrage i arbejdet med at udarbejde en strategi for udsathed i Fredericia”, siger Bjarne Dahlmann, formand for Udsatterådet.

Med strategien ønsker udvalget og Udsatterådet at få skabt et fælles sprog, et fælles billede og en fælles plan, som dækker alle udsatte fra 0 – 100 år.

”Det bliver rigtig godt for byens borgere, at vi får lavet en ny strategi. Jeg glæder mig til arbejdet i udvalget med den nye strategi. Der er mange vigtige punkter, vi skal have taget op. Et af de vigtigste punkter er især de unge, der er udsatte på en eller anden måde. Hvordan får vi dem ind i fællesskabet? Det håber jeg, vi får nogle bud på”, siger Inger Nielsen, medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Kom og bliv inspireret

Kick-off-arrangementet bliver holdt i de Orange Haller onsdag den 20. juni fra kl. 17.30 – 21.00. Der vil være spændende oplæg om fællesskaber, musik og mad, der vækker minder. Der vil også være mulighed for at deltage aktivt og give input til en fælles strategi for udsathed. Et godt grin bliver der også mulighed for, når en kendt stand-up komiker kigger forbi.

Alle er velkomne, og har du lyst til at deltage i mødet, så kan du tilmelde dig hos Frivilligcenter Fredericia på telefon 72106770 eller mail: post@fc-fa.dk

Arrangementet følges op af flere events i efteråret 2018.