Home Læserdebat Ansæt flere voksne i daginstitutionerne

Ansæt flere voksne i daginstitutionerne

Ansæt flere voksne i daginstitutionerne
0

I april gik jeg sammen med hundredvis af forældre i Fredericia på gaden under parolen ’Hvor er der en voksen’. Rundt i hele landet var der demonstrationer. Vi gik på gaden igen i søndags – denne gang var jeg i Middelfart, hvor normeringerne er noget værre end i Fredericia. Situationen i vores daginstitutioner er nemlig blevet så grel, at BUPL melder om, at 3 ud af 4 pædagoger dagligt oplever at stå alene med 15 børn eller mere. Og der er store forskelle kommunerne imellem. Der er brug for en bund. Et minimum. På landsplan.
Når en pædagog står alene med så mange børn, går det både ud over arbejdsmiljøet og børnene. Man kan jo ikke samtidig skifte tre bleer, sætte to plastre på, trøste barnet med hjemve og lige nå sprogstimulering og forældresamtale oveni.
I Enhedslisten vil vi have minimumsnormeringer i daginstitutionerne, så der højst må være tre børn per voksen i vuggestuer og dagplejer og højst seks børn per voksen i børnehaver. Studerende og vikarer skal ikke tælle med i normeringen. Samtidig vil vi have 27.000 flere ansat i den borgnære velfærd, herunder i daginstitutionerne.
Vi ved, at mere voksenkontakt i de første år får børn til at klare sig bedre senere i livet. Men uanset hvem de bliver som voksne, skal vores børn have ret til gode liv her og nu. Og som forældre skal vi kunne aflevere dem om morgenen uden dårlig samvittighed i tryg vished om, at der er nok voksne til at passe på dem.

Venlig hilsen
Cecilie Roed Schultz
Næstformand for Børne- og Skoleudvalget
Byrådet
Fredericia Kommune