Home Kultur BILMESSE & BRUGTMARKED: OPEL-MAGI I LUFTEN

BILMESSE & BRUGTMARKED: OPEL-MAGI I LUFTEN

BILMESSE & BRUGTMARKED: OPEL-MAGI I LUFTEN
0

PRESSEMEDDELELSE: Igen har arrangørerne af Bilmesse & Brugtmarked arbejdet hårdt for igen at stable alle tiders salgs- og oplevelsesmesse på benene – og det kommer jo ikke af sig selv.

28.000 m2 skal gerne fyldes helt op til randen, og det bliver de, således at de mange gæster igen kan få en fortryllende oplevelse fra en svunden tid, der aldrig mere vender tilbage. Det er og bliver en rejse tilbage i tiden, og de mange indtryk man oplever på messen giver garanteret rigtig gode minder fra ”dengang”.

Er det ikke de 100 kroner værd? Samt at modtage en Messeavis, det let ville koste 40 kroner i en kiosk.

Mærkeklubberne møder igen talstærkt op – omkring 45 klubber vil være til stede – og hver især vil de meget gerne fortælle om netop deres mærke, som de har kastet deres kærlighed på. Traktorklubberne vil også være til stede med deres flotte restaurerede traktorer med simpel mekanik, som enhver så at sige kan finde ud af.

TEMA’et denne gang er meget populært – nemlig de mange populære OPEL-modeller, der kørte i Danmark i 1950’er, 1960’erne og 1970’erne. I vores Messeavis er TEMA’et naturligvis også OPEL, du vil kunne nyde 14 spændende sider med alle OPEL-modellerne fra dengang, du vil finde 72 skønne fotos af de mange OPEL-biler, og ikke mindst produktionstal og fremstillingsperioder for ALLE modellerne.

I HAL A finder du Historisk Opel Klub, der udstiller omkring 15 – 18 af de populære OPEL-biler fra den nævnte periode – også en skøn rejse tilbage i tiden, hvor mange danskere kørte i OPEL. Mange køreskoler kørte i OPEL, mange udlejningsbiler var OPEL og mange repræsentanter kørte også i OPEL. Den var meget udbredt i de tre årtier.

Bilmesse & Brugtmarked’s ansvarshavende redaktør har lagt et kæmpe arbejde i den omfattende oversigt med produktionstal og fremstillingsperioder, en oversigt som ikke er set før, så her er også noget at glæde sig til.

Det er ikke blot en oversigt, det hele fortæller samtidig hvor travlt OPEL-fabrikken i Rüsselheim havde, hvor tit de sendte nye modeller i varierende størrelser på markedet. Man kan da vist ikke undgå at blive begejstret?

Samme ansvarshavende redaktør – HP-bilnostalgi.dk – præsenterer sig for første gang med hans indgang til interessen for ældre biler, der begyndte da han kun var 3 år gammel. Han fortæller levende om sin skolegang og hans to arbejdspladser, der ikke havde noget med biler at gøre. Læserne vil formentlig more sig over hans usædvanlige historie og hans helt usædvanlige indgang til det hele.

Læserne af Messeavisen vil også få et indblik i Bilmesse & Brugtmarked i Fredericia bag kulisserne, også meget interessant læsning.

Hertil vil læserne også få hele historien om Bilmesse & Brugtmarked i Fredericia og deres indtil nu 12 Messeaviser. Redaktøren – Hans Pedersen – HP-bilnostalgi.dk – fortæller om hvordan Messeavisen bliver til, og det skinner igennem, at det er et kæmpe arbejde fra ide til den færdigtrykte avis.

Men at Messeavisen er redaktørens hjertebarn er der ingen tvivl om.

Søndag den 20. oktober fra kl. 10.00 til 15.00 er der opvisningskørsel af diverse køretøjer, der repræsenterer hver deres tid, og du vil kunne få en uforglemmelig tur som passager for 100 kroner, overskuddet går til velgørende formål. Indtil videre har Bilmesse & Brugtmarked indsamlet over 50.000 kroner.

Det danske topfuel dracingteam – Stig Neergaard Racing – vil søndag den 20. oktober kl. 13.30 give publikum en fornemmelse af, hvilke enorme kræfter, der ligger i sådan en topfueldragster. Den startes op på Køreteknisk Anlæg, og lyden og oplevelsen er fantastisk. Den kommer ikke ud at køre, da tophastigheden er 500 km/t og accelerationen er utrolig, 0 – 160 meter på under et sekund.

Resten af tiden er dragraceren udstillet i HAL A.

Køreteknisk anlæg finder du bag HAL E, følg skiltene.

Som sædvanlig finder du 4.000 m2 med loppe- og kræmmermarkeder, hvor du stort set kan finde alt.

Et regulært stumpemarked med dele til biler, motorcykler, knallerter o.s.v. finder du også i stor stil i Fredericia.

Og ikke mindst er der hundredevis af køretøjer til salg, såvel på 2, 3 som 4 hjul, og den helt store fordel i Fredericia er, at her kan man se køretøjet, røre ved køretøjet og ikke mindst få en snak med ejeren. Det må være at foretrække frem for at sidde og surfe på nettet, hvor man kun lige ser et foto og en kort beskrivelse. Et meget skrøbeligt grundlag at købe et køretøj på.

Husk også vores specialparkering uden for hovedindgangen, her kan du gratis parkere dit klassiske køretøj, som publikum kan beundre.

Månedsmagasinet Veteran Posten er som sædvanlig på plads i HAL A.

Arrangørerne glæder sig til igen at byde gæsterne velkommen til et par uforglemmelige dage, hvor nye venskaber opstår og gamle venskaber vedligeholdes.