Home LOKALSPORT BMX : FINALE I NATIONAL CUP 2019

BMX : FINALE I NATIONAL CUP 2019

BMX : FINALE I NATIONAL CUP 2019
0

 

Så er der atter BMX ræs i TAULOV:

Taulov BMX afholder Finalen i National Cup 2019 for alle aldre

Det er lykkedes Taulov BMX af  få tildelt en finale-afdelingen af National Cup 2019 i BMX for alle aldre. Det betyder at mange af de danske BMX kørere vil være samlet i Taulov til en weekend med spænding og masser af ræs.

Det løber af stablen på lørdag den 13.september og søndag den 14. september med afsluttende overrækkelse af pokalerne til alle vinderne i de forskellige rækker.

“Har du lyst til at se spændende BMX ræs af nogle af Danmarks dygtigste BMX kørere, så bør du komme ud og besøge os på banen i Taulov på Tingvejen 24 ved Elbo hallen der er gratis adgang for alle”, udtaler formand Dennis Andersen.

Her kun en lille uge før det skal gå løs til et af de største arrangementer indenfor BMX er der fuld sving i den lille BMX klub ude i Taulov. De har netop fået deres nye klubhus på plads og har nu travlt med at få alle de praktiske ting på plads til det løbet i den kommende weekend. “Det er en kæmpe udfordring for en lille BMX klub som vores at skulle være arrangør for Finalen i National Cup 2019, men jeg må bare sige at det igen viser sig at vi har mange der vil hjælpe os både af nuværende kørere og forældre såvel som tidligere kørere og forældre og det betyder bare utrolig meget for at det kan lykkedes at afholde et så stort arrangement som det her er.”, siger formanden Dennis Andersen, da vi lige fangede ham i fuld sving i det nye klubhus. Han smiler til os mens han siger “Men vi kan altid bruge flere hænder til de mange opgaver der er og vi har arbejdshandsker klar til alle som kan give en hånd med”.

 

Taulov BMX har tidligere holdt løb men har gennem de seneste år ikke ansøgt om at holde løb da der har været stor fokus på at få banen og omgivelserne på plads såvel som at få sig et ordentligt klubhus.

“Det at vi i dag kan stå her i et super dejligt klubhus hvor vi virkelig kan få klublivet sat i højsæde er af kæmpe betydning for en klub som vores”, siger formanden og fortsætter “En BMX forening kræver rigtig mange frivillige mennesker som vil være med til at skabe de rette omgivelser for kørerne således de bl.a. har en god bane at køre på. Disse opgaver bliver ofte håndteret af forældrene og dem har vi ikke kunne tilbyde ordentlige forhold før nu. Med dette fantastiske klubhus som vi også har officiel indvielse på her i den kommende weekend, så kan vi rigtig få samlet forældrene, skabe klubliv og få sat gang i en masse nye tiltag til gavn for alle vores kørere og klubben.”

En afdeling i National Cup er en stor begivenhed for klubben, man forventer at der vil komme omkring 60-75 BMX-familier med campingvogne som skal have overnatningsmuligheder og total vil der være omkring 250 kørere til dette løb.

“Det plejer altid at være en fantastisk oplevelse at se finalen i National Cup, det er her de sidste point skal hentes hjem, så man får den bedst mulige plads i den samlede placering i ens årgang.” udtaler bestyrelsesmedlem Palle Dyhre, som selv har været aktiv BMX kører for nogle år siden men nu arbejder meget med MTB afdelingen i klubben. “Mange arbejder hårdt i den kommende uge på at få banen til at fremstå fra sin allerbedste side og det er fantastisk som der bliver kæmpet for at det skal lykkes inden næste weekend” siger Palle Dyhre inden han igen suser ud af klubhuset og ned på banen for at hjælpe til.

Patrik Æbeløe og Ole Ebbesen, som er en del af trænerteamet i Taulov BMX, kunne også fortælle at der var mange af klubbens egne kørere som skulle være med, så de håbede på at der var en masse fredericianere som ville komme ud og heppe på de lokale kørere og være med til at skabe god stemning på banen.

Programmet for weekenden er som følger:

LØRDAG:

  1. 10.30 Starter opvarmningen på banen
  2. 13.00 Racestart for alle klasser

SØNDAG:

  1. 09.10 Starter opvarmningen på banen
  2. 10.30 Racestart – alle klasser

Der er Præmieoverrækkelse umiddelbart efter finalerne om søndagen.