Home Kultur ”Busters Verden” rykker grænser hos en gammel smed

”Busters Verden” rykker grænser hos en gammel smed

”Busters Verden” rykker grænser hos en gammel smed
0

 

 

Premiere:

I disse uger genudsendes “Busters verden” på DR Ramasjang og d. 20/11 har Teater Malstrøm premiere på deres udgave af den kendte børne klassiker.I rollen som Busters far er Bjarne Pedersen på 47 år. Han er uddannet smed, bosat i Fredericia og arbejder til daglig som værkstedsleder på FGU Trekanten (tidligere Produktionsskolen).

 

Bjarnes vej til scenen har ikke været helt lige

Da Bjarne i 2016 kom ind i Teater Malstrøm, nægtede han pure, at han nogensinde skulle på scenen som skuespiller. Faktisk har Bjarne spillet Teater før, han har bla. spillet en plejer i “Gøgereden” på Magasinet i Odense og lavet revy i Munkebo. Men hos Teater Malstrøm var første stop scenografien på Kabaret Bowie tilbage i 2017 og han blev hurtigt valgt til bestyrelsen og blev produktions- og forestillingsleder. Scenograf-jobbet overtog Jesper Wodstrup Jørgensen.Under Brødrene Løvehjerte kom Bjarne på scenen ved et tilfælde. Han kunne nemlig passe kappen, som den tyraniske hersker Tengil skulle have på. Så der fik han sin debut på Malstrøms scene.

En glidende overgang

Under Burlesque 2, Alice in Wonderland udviklede Bjarne og Instruktør Michael Hansen hans forestillingsleder funktion til karakteren Reno: en afbleget og slesk alfons fra en snusket natklub et sted på det europæiske kontinent.
Reno lærte Bjarne at lægge eyeliner og den hovne Butler i “Liva Weel og de andre” lærte ham at lægge fuld makeup og endda sætte falske øjenvipper på.

“Burlesque flyttede nogle grænser” fortæller Bjarne grinende, ”og de er så blevet rykket nogle gange siden. Det er lidt grænseoverskridende for en gammel smed som mig, men også sjovt.”

Busters Verden

Bjarne havde ikke planer om at gå til audition på “Busters Verden”, selvom han tænkte, at rollen som Busters far, måske ville passe godt til ham. Men da så Instruktør Michael Hansen spurgte om, han ikke ville gøre det, sagde han ja med det samme.

Om rollen som Busters far fortæller han: “Han er en afdanket, lettere alkoholiseret tryllekunstner. Han gør, hvad han kan for at holde sammen på familien og selvom pengene er små, giver han deres liv en masse oplevelser. Han har et godt forhold til sin søn og Buster er stolt af sin far. Han kan lege og er aldrig rigtig blevet voksen. Og der ligger nogle af udfordringerne ved rollen. Det er ikke så rart at skulle spille en far, der svigter sin søn for at gå på kro”

Det er en ny oplevelse for Bjarne at være med til skuespillerprøverne på Teater Malstrøm, men han fortæller, at der på trods af lidt nervøsitet har været god stemning hele vejen.

Familien Malstrøm

Bjarne havde egentlig en plan om at trække sig lidt fra teateret. Han mistede begge sine forældre inden for et par år og kæmpede med eftervirkningerne af det tab. Men det var svært at holde sig væk.

“Det var faktisk Gitte, min kæreste, der skubbede mig afsted til Malstrøm igen og det er jeg glad for, hun gjorde. Sammenholdet og venskaberne jeg har på teateret betyder meget. Det er lidt som en anden familie.”

Bjarnes kæreste er også blevet frivillig, hun står bag baren under forestillingerne. Hun siger at Bjarne bruger så meget tid på Teater Malstrøm, at hvis hun vil se ham, så må hun jo også være med.

Der er 50-70 frivillige involveret i hver forestilling, men der er altid både plads til og brug for flere.

Faktaboks

  • Forestillingsperiode: Busters Verden spiller i perioden fra 20. november – 15. december 2019
  • Forestillingen spiller onsdag-fredag kl. 18.30 og lørdag-søndag kl. 15
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia
  • Billetter: købes på Billetten.dk eller på deres salgssteder, fx Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.