DA FORTNITE BLEV TIL FORTKNIGHT

DA FORTNITE BLEV TIL FORTKNIGHT

DA FORTNITE BLEV TIL FORTKNIGHT

0

DA FORTNITE BLEV TIL FORTKNIGHT

Fredag d. 8. februar 2019 mødtes hele 49.853 elever fra 293 skoler i en venskabelig dyst på taktik og tålmodighed, da årets Skolernes Skakdag løb af stablen. Smartphones og tablets var erstattet af brætter og brikker, og Fortnite blev forvandlet til Fortknight. Det var konge!
Formand for Børne- og Undervisningsudvalget i KL, Thomas Gyldal Petersen, stod for den officielle åbning af Skolernes Skakdag på Balsmoseskolen:
”Skak er en ældgammel disciplin, som er meget mere end bare et spil. Det kan samle på tværs og skabe en ramme for, at eleverne kan være sammen og lære på nye måder. Skoleskak bidrager til et godt skolemiljø – for god skakopførsel er god skoleadfærd. I KL er vi optaget af praksiseksempler, der viser gode resultater, og her udmærker skoleskak sig ved sine positive effekter på flere parametre”.
Dansk Skoleskaks næstformand, Jesper Zwisler, og generalsekretær, Mads Jacobsen, deltog også i åbningen, hvor de bl.a. overværede premieren på det nye Fortknight-skak, som kombinerer elementer fra den digitale landeplage Fortnite med det kongelige brætspil.
Trods den digitale dagsorden er der en stigende interesse for skoleskak, som 600 skoler i dag har enten som frivillig læringsaktivitet eller obligatoriske timer. Det glæder Mads Jacobsen:
”I en tid, hvor mange kigger mere på en skærm end på hinanden, oplever vi i Dansk Skoleskak rekordstor interesse for vores analoge læringsaktiviteter og Skolernes Skakdag. Til Skolernes Skakdag 2019 var der officiel premiere på det nye Fortknight-skak, der kombinerer elementer fra den digitale landeplage Fortnite med skakspillets analoge bræt og brikker – og ikke mindst respekt, håndtryk og øjenkontakt”.
Skolernes Skakdag blev arrangeret af 293 skoler landet over, Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden og Politiken.