Home Covid-19 / Corona virus Dit politi passer sit arbejde – også mens coronavirus lukker landet ned

Dit politi passer sit arbejde – også mens coronavirus lukker landet ned

Dit politi passer sit arbejde – også mens coronavirus lukker landet ned
0

Det er en ekstraordinær situation, som Danmark står i lige nu, og utrygheden kan snige sig ind sammen med det ukendte og uvisheden om, hvordan det hele skal gå. En ting skal du dog ikke være utryg i forhold til – dit politi fortsætter arbejdet.

’Borgerne i Sydøstjyllands Politikreds kan være helt trygge ved, at vi fortsætter vores arbejde som hidtil, og at vi vil være synligt til stede for at skabe tryghed og forebygge kriminalitet i hele kredsen, som vi har gjort indtil nu. Det ændres der ikke på. Sydøstjyllands Politi vil således patruljere, sagsbehandle og efterforske som altid,’ udtaler chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Sydøstjyllands Politi. ’Vi kører til indbrud i privat beboelse, som vi plejer og ekspeditionerne er åbne. Vi kan træffes ved den mobile politistation, i færdselskontroller og andre politiindsatser. Men vi overholder coronarådene, mens vi gør det’, uddyber chefpolitiinspektøren.

114 og 112 fungerer som altid og man kan kontakte os via sojyl@politi.dk. Det meste er altså helt som det plejer.

Dansk Politi og herunder også Sydøstjyllands Politi er vant til at løse ekstraordinære opgaver og situationer, og vi er også godt rustet til at komme igennem den udfordring, vi står overfor lige nu. For politiet vil få nye opgaver, når den netop vedtagne lovgivning om tiltag, der skal imødegå coronasmitte, træder i kraft. ’Vi håber befolkningen vil slutte op om tiltagene, som regering og Folketing har besluttet til vores alles bedste. Når alle gør det, bliver det en overkommelig opgave for os, at levere vores del ’siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nilsen. Det må understreges, at detaljer om håndhævelsen af den nye lovgivning endnu ikke er på plads og at der derfor aktuelt ikke kan uddybes yderligere.

Egne medarbejdere

Lokalt har Sydøstjyllands Politi iværksat en række tiltag, der sikrer et robust og funktionsdygtigt politi i den nærmeste periode. ’Vi i politiet skal holde os raske, så vi kan passe vores arbejde. Det er ret enkelt, men meget vigtigt. Vi skal efterleve de samme råd som resten af befolkningen og vi skal være ret hysteriske med at gøre det’ forklarer chefpolitiinspektøren. ’Samtidigt tilrettelægger vi midlertidigt tjenesten, så det beskytter mest muligt mod smitte af større grupper af medarbejdere. Det handler om sund fornuft’ tilføjer han. Af hensyn til politiets operationsdygtighed, så deler vi dog aldrig taktiske forhold mere indgående med offentligheden.

Enkelte områder lukker ned

I en periode på foreløbigt 14 dage lukker enkelte områder af politiets virke ned af hensyn til at forhindre smittespredning. Køre- og teoriprøver er fx blevet aflyst – dog ikke på tungvognsområdet, Udlændingeekspeditionen er lukket, og Anklagemyndigheden vil som øvrige offentlige myndigheder, i høj grad arbejde hjemme fra, da Domstolene lukker. Dog vil kendelser, grundlovsforhør og andre nødvendige retshandlinger blive gennemført helt som sædvanligt. Flere administrative medarbejdere hos Sydøstjyllands Politi er også sendt hjem for arbejde hjemmefra på fagområder, hvor det ikke har betydning for den operative opgaveløsning eller eventuel krisehåndtering.