Home FREDERICIA H.M. Dronningen: “Coronavirus er en farlig gæst “

H.M. Dronningen: “Coronavirus er en farlig gæst “

H.M. Dronningen: “Coronavirus er en farlig gæst “
0

Dronningen havde en alvorlig opfordring til os alle om at vi skal stå sammen om at bekæmpe Coronavirusset og i fællesskab komme igennem krisen.

“Coronavirus er en farlig gæst. Den spreder sig som ringe i vandet. Det går stærkt. En person kan smitte mange uden at føle sig syg. En lang og skræmmende kæde. I den kæde vil mennesker dø” lød det fra dronningen med opfordringen til nationen om at tage det alvorligt.

I sin tale appellerede Dronningen til befolkningen med ønsket om at alle skal følge myndighedernes råd.
Talen kom i forlængelse af regeringens nyeste stramninger af hastelovgivningerne som følge af covid-19. Disse stramninger indebærer at:

  • ikke mere end 10 forsamles, både ude og inde
  • indkøbscentre lukkes
  • frisører, massagesteder, tatovører, solcentre og lignende lukkes
  • sports og idrætsfaciliteter lukkes
  • caféer og restauranter lukkes, dog kan der bestilles take-away
  • yderligere stramninger i butikker for at undgå smitte

Disse stramninger er i kraft indtil den 30. marts 2020. Og især til de som stadig forsamles sendte dronningen en opsang.

“Nogle holder fester og runde fødselsdage. Det kan man ikke være bekendt. Det er tankeløst og hensynsløst.”
Hun opfordrede endvidere danskerne til at stå sammen, ved at holde afstand, for målet er at vi skal slå virusset, og vi kan slå virusset.

Det er første gang i Dronningens regeringsperiode at hun taler direkte til nationen udover hendes årlige nytårstale hvilket viser hvor bekymrende situationen er. På trods af den seriøse tone og det alvorlige budskab, gjorde Dronningen det dog klart, at vi i fællesskab kan hjælpe hinanden godt igennem krisen med ordene: “I farens stund holder vi sammen.”