Home 112 Dyrt møde med Politiet

Dyrt møde med Politiet

Dyrt møde med Politiet
0

Dyrt møde med Politiet

Havde manipuleret ved fartskriver

En kontrol af en bulgarsk lastbil foretaget på Sønderjyske Motorvej ved Kolding onsdag blev skæbnesvanger for to bulgarske chauffører.

En teknisk undersøgelse af lastbilen foretaget af Tungvognscenter Syd afslørede, at der var foretaget teknisk manipulation af køretøjets takograf, som registrerer chaufførernes køre- og hviletider.

De to chauffører, som var brødre, var også var ejere af det bulgarske selskab. De erkendte begge at køretøjet var manipuleret, og måtte slippe 34.000 kr. i bøde, inden de igen kunne sætte kursen mod Spanien, hvor de var på vej, da de blev standset.

Havde ikke betalt vejbenyttelsesafgift

En lettisk vognmand blev i går standset af Tungvognscenter Syd, som for anden dag i træk kunne konstatere, at en af selskabets lettiske lastbiler ikke havde betalt vejbenyttelsesafgift i Danmark. Dagen forinden havde vognmanden betalt en bøde på 15.000 for samme forseelse på et andet køretøj. Denne gang kunne Tungvognscenter Syd konstatere, at den pågældende lastbil havde kørt i Danmark den seneste måned, uden at have betalt den lovpligtige afgift. Vognmanden måtte således slippe yderligere 60.000 kr. i bøde for at få frigivet denne lastbil.

Alle udenlandske køretøjer med en totalvægt på over 12.000 kg, skal betale vejbenyttelsesafgift for at køre på motorvejsnettet i Danmark.