Home Kultur En tryghed at gå i teatret
En tryghed at gå i teatret

En tryghed at gå i teatret

0

Når Teater Malstrøm den 17. september har repremiere på Burlesque – The Time Machine er det med en række Covid-19 tiltag, der skal gøre det trygt for publikum at gå i teatret.

Covid-19 er stadig over os, og Kulturministeriet har udstukket en række retningslinjer for hvordan teaterforestillinger kan afvikles, så det er trygt for både publikum og personalet. Disse krav har Teater Malstrøms produktionshold sat sig grundigt ind i før repremieren. Teaterleder Martin Bach Sørensen udtaler:

”Vi har fundet nogle løsninger, så vi overholder retningslinjerne fuldt ud, men vi har også lagt vægt på at de nye tiltag går mindst muligt ud over publikumsoplevelsen. Det betyder blandt andet, at vi reducerer publikumsantallet i Det Bruunske Pakhus til 60 i salen og til 30 i caféen, og skaber lidt afstand mellem forskellige selskaber og fra scenekanten til forreste publikum.” 

Intime rammer med afstand, sprit, mundbind og visir

Teater Malstrøm vil skabe trygge vilkår for både publikum og teatrets frivillige, derfor har teatrets bestyrelse indført en række tiltag. Al personale, der er i kontakt med publikum, vil bære mundbind eller visir, lige fra billetten, barpersonale, tjenere og forestillingsleder. Publikum er velkomne til at bære mundbind, hvis de ønsker, men det er ikke et krav fra teatrets side. Der bliver opstillet håndsprit og personalet vil sørge for, at kontaktflader bliver sprittet af regelmæssigt. Teater Malstrøm opfordrer publikum til at publikum husker at holde afstand og holde god håndhygiejne. Instruktør Michael Hansen pointerer.

”Alle de her Covid-19 foranstaltninger har fyldt meget, men vi gør det, for at kunne afvikle vores forestillinger forsvarligt og for at publikum kan føle sig trygge. Folk er blevet teatersultne efter et halvt år uden teater, så det skal vi skabe de bedste rammer omkring.”

Nye taktikker i brug

Normalt når publikum ankommer til teatret, vil der ofte være kø til både baren og salen. Dette vil Teater Malstrøm forsøge at undgå. Teaterleder Martin Bach Sørensen fortæller:

”For at undgå kø, når dørene til salen åbnes, har vi oprettet et nummersystem, så vi lukker ti gæster ind i salen ad gangen. Numrene udleveres ved hoveddøren efterhånden som publikum ankommer. Forestillingslederen kalder så ind, når dørene til salen åbnes. Vi opfordrer derfor publikum til at forsøge at komme i god tid.”

En anden af Teater Malstrøms tiltag berører bestilling af drikkevarer. For at undgå kø i baren under Burlesque – The Time Machine, vil det ikke være muligt for publikum at gå i baren og bestille før, under og efter forestillingen – baren kommer i stedet til bordene for at tage imod bestillinger og servere. 

Faktaboks:

Forestillingsperiode: Burlesque Time Machine spiller i perioden fra 17. september– 24. oktober 2020

Forestillingen spiller torsdag – lørdag kl. 19:30

Corona-tiltag: For at sikre en god oplevelse for publikum og en tryg afvikling af forestillingen, er der indført flere nye tiltag. Publikum opfordres derfor til at komme i god tid til Det Bruunske Pakhus.

Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia

Billetter: købes på Billetten.dk eller på deres salgssteder, fx Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.

FOTO : Tina Liv