Enorm interesse for frihedsprisen

Enorm interesse for frihedsprisen

Enorm interesse for frihedsprisen

0

Næsten dobbelt så mange ansøgere til Arlette Andersens frihedspris i år

Da ansøgningsfristen til Arlette Andersens frihedspris udløb, var der kommet ikke mindre end 46 ansøgninger til prisen. Det er næsten en fordobling af ansøgninger til prisen.

”Jeg er imponeret og dybt taknemmelig for, at så mange unge mennesker i Fredericia har taget sig tid til at reflektere over begrebet frihed og sendt deres ansøgning til os. I år er ansøgningerne kommet fra skoler, som vi ikke fik ansøgninger fra sidste år, og måske skyldes det, at vi i foråret tog på tur rundt på uddannelsesinstitutionerne og fortalte om prisen. Nu glæder jeg mig til sammen med dommerkomitéen at læse ansøgningerne”, fortæller formanden for 4. Maj Komitéen, Ole Steen Hansen.

Ud af de 46 ansøgninger, så er der i år to kunstværker, to ny-komponeret sange og fire videoer. Resten af ansøgningerne spænder fra essays til digte og monologer.

Det er Danske Bank, Fredericia Gymnasium, Fredericia Dagblad og Fredericia Kommune, der har indstiftet prisen på i alt 18.000 kr. for at sikre en vedvarende opmærksomhed og bevidsthed omkring begrebet frihed i dets vide betydning.

Anden uddeling af prisen
Arlette Andersens frihedspris bliver uddelt af borgmester Jacob Bjerregaard den 4. maj i forbindelse med det traditionsrige 4. maj-arrangement i byen. Det er andet år, at prisen bliver uddelt, og stifterne er så heldige, at Arlette Andersen igen har sagt ja til at deltage i overrækkelsen af prisen på Fredericia Rådhus.

”Arlette har gennem så mange år gjort et kæmpe stykke arbejde i frihedens tjeneste, og det stykke arbejde vil vi gerne takke for og følge op med frihedsprisen. De fire stiftere ønsker at holde fast i opmærksomheden om frihed som et fundament under al menneskelig velfærd og sameksistens, og det understøtter Arlette yderligere ved at have sagt ja til at lægge navn til prisen og deltage i overrækkelsen”, siger Ole Steen Hansen.

Fakta
Arlette Andersens Frihedspris uddeles i tre priser på: 10.000 kr., 5.000 kr. og 3.000 kr.
Prisen kan søges af unge mennesker, der er mellem 14 og 21 år på datoen for prisens uddeling – den 4. maj, og ansøgerne skal have bopæl i Fredericia Kommune.

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier