Home Læserdebat Er den moderne opdragelse af vores børn og unge blevet overladt til Fredericia Kommune?

Er den moderne opdragelse af vores børn og unge blevet overladt til Fredericia Kommune?

Er den moderne opdragelse af vores børn og unge blevet overladt til Fredericia Kommune?
0

Af : Søren Grøn Stampe, bestyrelsesmedlem Konservative Fredericia

I sidste uge blev en 29-årig mand slået ned og gennembanket i parkeringshuset Domus Axel. De sigtede er alle tre under 18 år. For få uger siden blev en ung mand slået ihjel ved Korskærssparken. Hvad bliver det næste? Forhåbentlig sker der ikke flere grove og triste episoder I Fredericia, men det vil nok være naivt at tro på.

Men hvem har hovedansvaret for at de unge menneskers gøren og laden i Fredericia?

For mig er svaret entydigt; forældrene.

Jeg mener børnenes og de unges opdragelse og adfærd er 100% forældrenes ansvar. Kun når forældrene ikke magter at sørge for en tilfredsstillende opvækst bør kommunen støtte og hjælpe. Kun i yderste konsekvens skal kommunen tage over. Vi bør som kommune forebygge alt hvad vi overhovedet kan, men indenfor rimelighedens grænser.

Jeg synes, det er urimeligt, at hvis man som ungt menneske laver ballade, at så løsningen er at åbne op for den kommunale ”gavebod”. Uopdragne børn og unge mennesker skal efter min opfattelse ikke belønnes eller behages for deres unoder, de skal tværtimod styres og guides. I Fredericia har vores børn og unge så mange forskellige aktivitetstilbud, så jeg undres gevaldigt over hvorfor bla. Domus Axels parkeringshus skal blive det nye opholdssted for nogle unge. Og hvad tænker de unge som i weekenden skar undervisningsteltene på Fjordsbakkeskolen i småstykker for at holde ungdomsfest? Hvor er forældrene? Det er altså trist. De unge burde i stedet tage en tur på stranden, måske løbe en tur i skoven eller noget helt tredje. 

Heldigvis er langt de fleste forældre rigtig gode til at opdrage deres børn og unge i Fredericia men jeg vil kraftig appellere til de forældre som ikke ved hvad deres børn og unge laver om at steppe op og tage ansvar.    

Husk på det er et enestående samfund vores forældre, bedsteforældre og deres forfædre har fået skabt igennem hundredvis af år. Dette samfund er blevet skabt igennem hårdt arbejde og flid og det bør vi passe godt på og værdsætte meget højt.  Jeg mener det er på tide at få genskabt nogle af de tidligere dyder som bør være fundamentet for en god og sund børneopdragelse såsom ordentlighed, tage ansvar for os selv og samtidigt have respekt for hinanden, skolen, lærerne, pædagogerne, myndighederne og vores dejlige by.

Det må trods alt være ret og rimeligt.