Farlig Fin Flyvning åbner festugen

Farlig Fin Flyvning åbner festugen

Farlig Fin Flyvning åbner festugen

0

 

Trekantområdets Festuge får luft under vingerne ved den officielle åbning fredag den 26. august i Fredericia

Farlig fin flyvning åbner festugen.docx

Alle kender følelsen: Tænk, hvis man kunne flyve! Når Trekantområdets Festuge

åbnes i Fredericia bliver det med en event, der er kulminationen på et videokunstprojekt,

der handler om drømmen om at flyve og om, hvor højt fredericianerne har lyst til at flyve.

 

Det er kunstneren Simone Aaberg Kærns, der står bag projektet. En række borgere fra Fredericia har været med i projektet, og sammen med Simone Aaberg Kærn har de udforsket begrebet flyvning og beskrevet deres yndlingssted i Fredericia. Når festugen åbner fredag den 26. august bliver deres flyveture vis på storskærm i De Orange Haller. Stewardessen står klar med flyversjusser og vindfrikadeller, og der er live musik på scenen.

 

Ved åbningen har du også mulighed for at udleve din drøm om at komme ud og ”flyve” i Fredericia.

 

Så tag hele familien med til åbningen af festugen fredag den 26. august fra kl. 16-19 i De orange haller. Husk dit skateboard eller dit løbehjul!

 

Flyvende kunstner

Simone Aaberg Kærn er kunstner og pilot, og de fleste af hendes værker handler på den ene eller den anden måde om flyvning. Flere af Kærns værker har udforsket luften som frirum, f.eks. i animerede flyvevideoer. I 1997 blev hun kåret som årets kunstner i Danmark, og hendes portrætserie og lydinstallation Sisters in the Sky om kvindelige kamppiloter fra USA, USSR og Storbritannien under 2. Verdenskrig var med på Kunstbienallen i Venedig og ejes af Louisiana i Humlebæk.

 

I 2002 læste Simone Aaberg Kærn om den 16-årige pige Farial fra Afghanistan, som drømte om at blive jagerpilot. Det blev startskuddet til en markant performance, hvor hun fløj sit gamle en-motors propelfly de 6000 km fra København til Kabul, for at hjælpe den afghanske pige med at komme på vingerne. Filmen om den dramatiske tur, hvor Simone Aaberg Kærn bl.a. flyver ind i amerikansk kontrolleret luftrum uden de nødvendige tilladelser, kobler spørgsmål om, hvem der ejer luftrummet, med en problematisering af kvinders vilkår og en udforskning af traditionelle heltebilleder.

 

Kærn har malet Anders Fogh Rasmussen til Folketinget og lavet en række værker omkring de danske krige, som har vakt stor debat og medieopmærksomhed. Kærn har lavet flere skulpturer og bygningsintegrerede kunstværker og arbejder fortiden i Fredericia med at integrere kunstnerisk tænkning og æstetik i byudvikling og som huskunstner på Fredericia Gymnasium. Kærn er aktuel på den store udstilling ”The Dream of Flying” på Brandts i Odense, der kan opleves frem til d. 4. september 2016.