Home FREDERICIA Første grundlovsceremoni i Fredericia

Første grundlovsceremoni i Fredericia

Første grundlovsceremoni i Fredericia
0

Den første grundlovsceremoni i Fredericia holdes 5. marts 2020

For at få dansk statsborgerskab har man fra sidste år skulle deltage i en grundlovsceremoni i den kommune, som man bor i. 

To gange om året vedtager Folketinget en ny lov, som tildeler statsborgerskab til nye statsborgere. Hvis man søger om dansk statsborgerskab, skal man også deltage i en grundlovsceremoni. Til ceremonien skal man skrive under på, at man vil overholde grundloven og udveksle håndtryk med en repræsentant fra kommunen.

Der bliver som udgangspunkt holdt to grundlovsceremonier i Fredericia Kommune. Som udgangspunkt bliver de holdt i første og tredje kvartal.

Den første grundlovsceremoni bliver holdt torsdag den 5. marts 2020 i byrådssalen på rådhuset. 

Var du på listen?

Har du fået tildelt danskstatsborgerskab, og bor du i Fredericia Kommune? Så skal du tilmelde dig den første grundlovsceremoni. Det er nemlig en betingelse for at få dansk statsborgerskab, at du deltager i grundlovsceremonien. 

Du tilmelder dig via fredericia.dk, og du skal tilmelde dig senest fredag den 14. februar 2020.

Når du har meldt dig til ceremonien, sender vi dig nærmere informationer i din e-Boks. Hvis du to dage efter din tilmelding ikke har fået en kvittering i din e-Boks, må du meget gerne kontakte Borgerservicecentret på tlf. 7210 7000.