Forebyggelse er vejen frem i forhold til demens

Forebyggelse er vejen frem i forhold til demens

Forebyggelse er vejen frem i forhold til demens

0

De valg vi tager har stor betydning for, hvordan vores seniorliv bliver, viser to nye forskningsundersøgelser

Antallet af de, der bliver ramt af demens har stabiliseret sig i hele Vesteuropa, viser to nye forskningsundersøgelser. Undersøgelserne viser også, at vi kan mindske risikoen for at få demens ved at efterleve simple, gode livsstilråd.

I Fredericia har der i de seneste år været arbejdet meget med forskellige forebyggende indsatser for bl.a. at sikre god livskvalitet hos de, der rammes af demens.

”Det er vigtigt for mig, at vi sikre gode rammer og vilkår for de borgere i Fredericia Kommune, som allerede lever med en demenssygdom. Det bliver understøttet af undersøgelserne, som viser, at det er vigtig, at man er fysisk aktiv, dyrker de sociale relationer og holder hjernen i gang – også selvom man er ramt af en demenssygdom. Alt det arbejder vi allerede med ved at skabe et demensvenligt Fredericia og via vores partnerskabsaftaler med Kræftens Bekæmpelse og Diabetesforeningen men også seniorforeninger i forhold til at bekæmpe ensomhed”, siger Susanne Bjerregaard Mørck, formand for Senior- og Handicapudvalget.

Den forebyggende indsats i forhold til demens har der i flere år været stor fokus på i Fredericia. For de valg man tager er vigtige for, hvordan ens seniorliv bliver. Det bliver yderligere bekræftet af undersøgelserne.

”Det er positivt, at vi nu får bekræftet, at forebyggelse er vejen frem, for i Fredericia har vi i flere år haft et stort fokus på forebyggelse. Udviklingen af vores fælles sundhedshus med forebyggende tilbud, og vores udnævnelse til WHO Sundhedsby er gode resultater af dette arbejde, som hele tiden bliver udviklet via vores samarbejde med patient- og idrætsforeninger. Senest er vi også begyndt at udbrede vores små demensvenner til folkeskolerne”, fortæller Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget.

Fakta
5 gode råd til at forebygge demens
• Hold hjernen aktivt – lær nyt hele livet
• Vær social aktiv – få oplevelser og grin med venner og familie
• Bevæg dig – motion er sjovt, godt for hjernen og figuren
• Drop tobakken, nyd alkohol i moderate mængder og spis sundt og varieret
• Få tjekket blodsukker, kolesteroltal og blodtryk
Kilde: Videnscenter for demens.

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier