Home FREDERICIA Formand for Kirstinebjergdistriktet: “Vi har behov for en midtbyskole”

Formand for Kirstinebjergdistriktet: “Vi har behov for en midtbyskole”

Formand for Kirstinebjergdistriktet: “Vi har behov for en midtbyskole”
0

Formand for Kirstinebjergdistriktet, Brian Hansen, kommer nu med en appel og en opfordring til Fredericias politikere; “Vi har behov for en midtbyskole”.

Siden man i 2013 ændrede skolestrukturen har man set en stigning af antallet af elever som søger mod privatskoler frem for folkeskolen.
I dag er det cirka 35% af eleverne i Kirstinebjergdistriktet som ikke går i folkeskole mens der i 2013 var tale om 27% af eleverne i samme distrikt som ikke gik i folkeskole.

Byrådskandidat for SF, Marianne Thomsen, er helt enig i udgangspunktet, at der er behov for en midtbyskole. Hun mener at:

“Folkeskolen bør være hjørnestenen, fundamentet, for hele vores skolesystem. Så vi skal sørge for det er dækkende hvor folk lever. Derfor er det også vigtigt at vi sørger for det ér tilgængeligt i midtbyen. I dag er det altså folkeskolen der er alternativet, hvis man vil en folkeskole så kan man ikke få en i sit nærområde så skal man uden for voldene, for eksempel til Kirstinebjerg.”

Byrådsmedlem for Venstre, Pernelle Jensen, som også var med til at vedtage skolestrukturændringen, mener derimod at en midtbyskole ikke vil rette op på de udfordringer der i forvejen er på skolematriklerne i kommunen.

Når det kommer til udfordringer på matriklerne er Brian Hansen ikke uenig og understreger at Kirstinebjergskolen, afdeling Havepladsvej ikke er blevet renoveret efter den blev bygget i 1952.

Du kan se hele indslaget lige her, lørdag klokken 10:

Eller du kan se hele udsendelsen på DanmarkC TV på Kanal SYD lørdag klokken:

01:00, 04:00, 07:00, 10:00, 13:00, 16:00, 22:30