Home Covid-19 / Corona virus Fra 10. maj: Mulighed for at forsamlingsforbud kan hæves til 500 personer

Fra 10. maj: Mulighed for at forsamlingsforbud kan hæves til 500 personer

Fra 10. maj: Mulighed for at forsamlingsforbud kan hæves til 500 personer
0

Rettelse: Forsamlingsforbuddet ophæves ikke på nuværende tidspunkt d. 10. maj. Regeringen har sikret sig muligheden for at kunne gøre det hvis de skønner at det bliver muligt. Regeringen vil løbende følge udviklingen.

Hvis danskerne er heldige, kan de gå sommeren i møde, med et lempet forsamlingsforbud hvor grænsen af personer hæves til 500 personer. Det står fast, efter en udmelding fra Statsministeriet tirsdag morgen. Det betyder ikke nødvendigvis at regeringen pr. 10. maj vil hæve grænsen for forsamlinger til maksimalt 500 personer, men at muligheden er tilstede rent juridisk.

I en længere periode har danskerne måttet leve med at kunne blive straffet med bøde, hvis man forsamles eller gruppere sig med mere end 9 andre personer, men fra 10. maj er der banet mulighed for, at forsamlingsforbuddet kan hæves – så man maksimalt må samles med 499 andre, hvis regeringen skønner at det bliver muligt.

Den udvidede mulighed for at hæve forsamlingsforbud er gældende foreløbigt frem til 1. september 2020.

Udvidelsen af forsamlingsforbudet betyder ikke, at man vil kunne tage til eksempelvis koncerter og lignende, men betyder at regeringen kan tillade forsamlinger på optil 500 personer, fra 10. maj.

Regeringen vurdere løbende smittespredningen i Danmark nøje, således forsamlingsforbudet hele tiden kan justeres.