Home Kultur Franskmænd der blev danske – fra huguenotter til Prins Henrik
Franskmænd der blev danske – fra huguenotter til Prins Henrik

Franskmænd der blev danske – fra huguenotter til Prins Henrik

1

Med denne overskrift fortsætter Alliance Francaise Fredericia efterårssæsonens arrangementer. Det er foredragsholder og historieformidler, Rasmus Wichmann, der vil føre os gennem aftenen – og det bliver ikke kedeligt. Vi skal høre om, hvordan visse lande synes at være uløseligt knyttet til hinanden – enten igennem et fælles sprog og kultur, fælles religion, fælles politik, eller også er der blot tale om Danmark og Frankrig! De første danskere med navne som Turéll og La Cour var huguenotter – franske protestanter på flugt – ligesom huguenotterne i Fredericia. Andre franskmænd blev inviteret herop, såsom grev Saint-Germain, og endelig er andre blevet danske igennem kongelige ægteskaber.

Foredragsholder Rasmus Wichmann er gymnasielærer og museumsformidler. Han opfinder også historiske spil, som elever på flere niveauer kan fordybe sig i – og optræde i.

Foredraget finder sted tirsdag d. 29. september kl. 19.00 på Fredericia Gymnasium, Nørrebrogade 88 – i auditoriet, hvor der er corona-sikkert – med god plads til de maksimum 50 tilskuere, der kan deltage i foredraget. Ligeledes på grund af corona vil der være tilmelding til foredraget på mail hurtigloeber@gmail.com senest dagen før kl. 12.00 (ført til mølle).

Entré: ikke-medlemmer 100 kr./ medlemmer 60 kr.