Home FREDERICIA Fredericia får Danmarks største sommerfugleskov

Fredericia får Danmarks største sommerfugleskov

Fredericia får Danmarks største sommerfugleskov
0

I Fredericia har man den 17. november taget første spadestik til Danmarks største sommerfugleskov, hvor 12.000 træer plantes i et samarbejde mellem Fredericia Kommune, Plant et Træ og ferieparkkæden Landal GreenParks. Det nye skovområde indrettes med fokus på bestemte træarter og plantesorter, der giver særligt gunstige vilkår for sommerfugle og dyreliv, for at øge biodiversiteten i området.

Fredericia Kommune kan nu kalde sig hjemsted for verdens største sommerfugl, efter 12.000 træer sættes i jorden i uge 47 i en helt særlig formation. Det nye skovområde måler lidt over fem hektar – et areal svarende til omtrent syv fodboldbaner – og set fra luften ligner skoven verdens største sommerfugl, hvorfor den har fået navnet ’Sommerfugleskoven’. I Fredericia Kommune glæder man sig over at lægge grund til den nye skov.

”I Fredericia Kommune har vi i mange år haft fokus på bæredygtig byudvikling, og vi glæder os over at tage del i samarbejdet omkring Sommerfugleskoven. Det nye skovområde er udviklet med særligt fokus på at øge biodiversiteten i vores kommune ved at skabe grobund for særligt sommerfugle og andet dyreliv,” siger Christian Bro, Formand for Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia Kommune. 

Skovrejsningen sker i tæt samarbejde med landsorganisationen Plant et Træ og Europas største ferieparkkæde Landal GreenParks, der i starten af 2020 indgik et femårigt samarbejde. Med en donation fra Landal GreenParks på 750.000 kroner til Plant et Træ i 2020, arbejder de to aktører sammen for at gøre Danmark grønnere, øge biodiversiteten og lære børn om naturen. 

”Som udbyder af ferie i naturen er det oplagt for os at støtte op om et initiativ som dette med Plant et Træ og Fredericia Kommune. At bidrage til et grønnere Danmark ved at plante træer er helt i tråd med vores eget fokus på bæredygtighed, klima og biodiversitet, så dette samarbejde giver enormt meget mening for os. Med Sommerfugleskoven er vi med til at udvide de danske skove og på den måde afhjælpe CO2-belastningen og gøre en forskel for klimaet,” siger Kent Lodberg, Salg- og Marketing Manager hos Landal GreenParks i Danmark. 

Både Landal GreenParks og virksomheden Fredericia Kommune har i øvrigt en målsætning om at være CO2-neutrale i 2030.  Ferieparkkæden nåede sidste år i mål med Green Key-certificeringer af sine danske ferieparker på baggrund af høje standarder inden for miljøvenlig drift. 

Verdens største sommerfugl

Sommerfugleskoven i Fredericia bliver med sine fem hektar den største skov i Danmark, som er specielt designet til at skabe levesteder for mange forskellige sommerfuglearter. Samtidig vil skoven set fra luften syne som verdens største sommerfugl. Den unikke form skal ses som et symbol for biodiversitet og understrege vigtigheden af skov, træer og dyreliv på verdensplan. 

”Hos Plant et Træ arbejder vi for at skabe større forståelse for træers vilkår og vækst, blandt andet ved at plante træer og donere frugtplantager og læringsmaterialer til landets daginstitutioner. Både Landal GreenParks og Fredericia Kommune deler vores mission om at få børn ud i naturen og lære om flora, fauna og dyreliv. Sommerfugleskoven skal øge de besøgenes viden om og opmærksomhed på skovnaturen, og skovens unikke form vil forhåbentlig bidrage til at skabe fokus på netop det,” siger Jens Døssing, der er landsformand for Plant et Træ. 

Plant et Træ, som i øvrigt har H.K.H. Kronprinsen som protektor, har sammen med sponsorer plantet mere end 1,5 millioner træer og frugtplantager i Danmark siden 1988. I Sommerfugleskoven vil besøgende kunne finde forskellige træsorter som asp, vilde æble- og pæretræer, skovfyr, egetræer, pil og tørst. Udover de 12.000 træer anlægges åbne lysninger for at skabe læ og varme i midten af skoven. Her vil der være lavere kratbevoksninger af blandt andet slåen, tjørn og rose, der alle er gode nektarkilder for sommerfugle og andre insekter. Med variationen i skovområdet er målet på sigt at skabe levesteder for mange forskellige sommerfuglearter.

Foto: Claus Fisker, Fredericia Kommune

Om Fredericia Kommune

Fredericia Kommune er en del af Trekantområdet i Region Sydddanmark og huser 51.377 indbyggere. Kommunen består af byerne Fredericia, Taulov, Skærbæk, Trelde-Østerby, Egeskov, Pjedsted, Bredstrup, Herslev og Bøgeskov, og har siden 2014 haft Jacob Bjerregaard Jørgensen fra Socialdemokratiet siddende på borgmesterposten. Fredericia Kommune har et særligt fokus på bæredygtig byudvikling og har de seneste år arbejdet med indsatser, der skal fremme biodiversiteten i kommunen. Læs mere om indsatserne og Fredericia Kommune på www.fredericia.dk.

Om Plant et Træ

Plant et Træ er en almennyttig landsorganisation med H.K.H. Kronprinsen som protektor. Organisationen har siden 1988 plantet mere end 1,5 millioner træer i Danmark; enkelttræer, frugtplantager ved børneinstitutioner, undervisningsskove, bytræer, alléer og mindetræer. Plant et Træ arbejder for at øge kendskabet til træerne og skabe større forståelse for træernes vilkår og vækst samt opfordrer danskerne til at plante træer i det danske landskab. Plant et Træ modtager støtte fra støttegruppen ’Træernes Venner’, samt virksomheder, fonde og kommuner, der muliggør donationer til børneinstitutioner og plantningen af træer. Læs mere om Plant et Træ: https://plant-et-trae.dk

For yderligere information, kontakt venligst Landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing, på telefon 31 47 40 02 eller mail jens.doessing@plant-et-trae.dk.

Om Landal GreenParks:

Landal GreenParks er Europas største ferieparkkæde og driver over 90 parker og 15.000 ferieboliger fordelt over ni europæiske lande. I Danmark tæller kæden ferieparkerne Søhøjlandet, Rønbjerg, Seawest, Grønhøj Strand, Ebeltoft, Middelfart og fra begyndelsen af 2021 også Fyrklit. De nu snart syv parker er unikke og adskiller sig fra hinanden i faciliteter og oplevelser, men fælles er udbuddet af massevis af aktiviteter i naturen. Blandt kerneværdierne er ønsket om at give gæsterne en uforglemmelig ferie i grønne rammer, og for hele kæden gælder et stramt fokus på bæredygtighed. Ambitionen er, at Landal GreenParks inden 2030 er CO2-neutral. Læs mere om Landal GreenParks: www.landal.dk