Home FREDERICIA Gratis familienetværk åbner snart i Fredericia

Gratis familienetværk åbner snart i Fredericia

Gratis familienetværk åbner snart i Fredericia
0

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Fredericia, som starter op den 9. december. Netværket er et nyt partnerskab mellem Kirkeibyen og Blå Kors.

Familienetværket i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal
Familienetværket i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal

Familier bliver mødt med åbne arme og varme knus i et fællesskab med andre familier, som ligeledes oplever f.eks. ensomhed, psykiske problemer, dårlig økonomi, skilsmisse, misbrug eller helt andre udfordringer.  Det er tanken bag Familienetværket, som starter op i Fredericia den 9. december. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og kører som et partnerskab mellem Blå Kors Danmark og Kirkeibyen i Fredericia.
 Familienetværket finder sted mandag i lige uger fra kl. 16-19 på Vejlevej 12 i Fredericia. Præst Simon Tind håber, at netværket vil blive taget godt imod i byen: “Vi vil gerne være et netværk for alle mennesker – uanset religiøs eller kulturel baggrund – som har brug for et trygt fællesskab. Et åndehul og frirum både for dem, som har brug for et socialt netværk, men også for dem, som har ondt i livet og står med nogle udfordringer. Som kirke har vi ikke bare et ansvar for, at der er gudstjeneste om søndagen, men også for at bringe håb, hvor der er brug for det”, siger Simon Tind. Opstarten skydes i gang med et julearrangement den 9. december, hvor der vil være julebanko for voksne og juleklip for børn. Derefter er næste gang den 6. januar 2020, hvor der vil være fællesspisning og forskellige aktiviteter som faste dele af programmet, når familierne mødes hver anden uge. Alle aktiviteter er gratis at deltage i.  Succes med familienetværkUdover diverse sjove og hyggelige aktiviteter – både for børn og voksne – er der også særlige arrangementer med relevante temaer til brug i dagligdagen. Det kan være inspiration til hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, relationer, helbred, velvære og sundhed. Fredericia er ikke det eneste sted i landet, hvor et partnerskab om et familienetværk er startet op mellem Blå Kors og en lokal kirke. Det kører også i 13 andre byer som eksempelvis Vejle og Kolding, og flere er på vej.  “I Blå Kors har vi en stor forkærlighed for arbejdet blandt familier og børn, der har brug for ekstra støtte og gode oplevelser eller vejledning. Både for at skabe glæde og frirum, men også med henblik på at skabe forandring der, hvor der er behov for det,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre. Netop erfaringerne fra andre byer håber præst Simon Tind kan hjælpe projektet i Fredericia på vej. “Vi vil helt klar trække på erfaringerne fra eksempelvis Kolding, som vi har et godt samarbejde med, og samtidig er det godt at have en god og solid organisation som Blå Kors i ryggen, som vi kan sparre med, så vi sammen kan skabe noget, der gør en forskel, fordi vi inderligt tror på at mennesker har værdi.”