FREDERICIA

Greenpeace holder øje

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

10675546_615561928569349_8038839163726487412_n-2I 2013 viste de hvad de var i stand til i Fredericia – Greenpeace. Et større team af klatre og dekoratører brød ind på Shell Raffinaderiet  i Fredericia, og med stor presse dækning dekorerede de det store Shell logo på en af de store tanke på området, med et halvt isbjørnehoved og et halvt Shell logo.

Politiet mødte talstærkt op, men valgte at vente med at anholde aktivisterne indtil de frivilligt kom ned fra tanken, hvorpå de blev anholdt.

Sidenhen har Greenpeace gjort opmærksom på deres projekt “Save the Arctic” – der senest har kostet Lego´s samarbejde med Shell. Lego vurderede at man ikke ønskede den negative fokus samarbejdet havde givet dem for nuværende og formentligt også fremadrettet vil spøge.

 

I Fredericia har der den seneste uge været en massiv mediefokus på det mangeårige olieudslip fra Shell´s havneterminal. Fredericia kommune fik i den forgangne uge taget vandprøver fra strandområderne i forlængelse af den forurendede strandbred, og svarene frikender enhver form for olieforurening af vandet ud for stranden og flere hundrede meter hen ad badestranden.

Snakken har siden DR bragte fokus tilbage på forureningen, gået på hvornår Greenpeace ville give lyd fra sig – og det skete så onsdag i denne uge.

Dokumenteret med en fotoserie, viser Greenpeace hvordan de erstatter Shells logo på advarsels skiltet på hegnet, der afskærmer det forurenede område fra den øvrige strand. Og Greenpeace´s holdning er klar.:

“Shell kan ikke finde ud af at passe på mennesker og natur i Fredericia og Lillebælt. 

Opfordring: Brug hellere kræfterne på at rydde op efter jer selv, frem for at bore efter ny og farlig olie i Arktis. “

– står der på Save the Arctic´s facebookside. Siden opfordre til at man deltager i en digital underskrifts indsamling via nettet.

 

Det har ikke været muligt at få oplyst, om Greenpeace har yderligere aktiviteter under opsejling i forhold til olieudslippet på Øster Strand.

(Foto : Facebook/save the arctic )

Se Greenpeace´s seneste uanmeldte besøg hos Shell i 2013