Home FREDERICIA HAR VI ET DEMOKRATISK PROBLEM I FREDERICIA ?

HAR VI ET DEMOKRATISK PROBLEM I FREDERICIA ?

HAR VI ET DEMOKRATISK PROBLEM I FREDERICIA ?
0

Læserbrev af Marianne Thomsen, SF:

Der har været skrevet og sagt meget om lukketheden i Fredericia Byråd, fx at vi ikke kan få svar på, hvad der reelt skete med Fredericia Teater.

Senest har byrådet skullet behandle det helt upolitiske 1. behandlingsbudget, der netop er vedtaget – hvor borgerne ej heller kunne få nogen informationer overhovedet om, hvad byrådet vil i den kommende budgetperiode.

SF vil have rettet op på dette demokratiske underskud, bl.a. ved en genindførelse af spørgetid før byrådsmøderne, hvor borgerne har mulighed for at komme i direkte kontakt med byrådspolitikerne.

SF ønsker også at understøtte reel åbenhed og gode muligheder for at blive hørt i de politiske processer ved at enkeltpersoner, interesseorganisationer, foreninger eller private virksomheder får mulighed for at få foretræde for et givet udvalg forud for udvalgsmødet, så de kan fremlægge deres synspunkter om en konkret sag på udvalgets dagsorden. Det er en demokratisk mulighed, som netop er blevet mulig i Region Syddanmark, og jeg opfordrer til, at Fredericia Kommune følger med.

 

Marianne Thomsen

Regionsrådsmedlem for SF