Home FREDERICIA Hjælp på vej til kommunens leverandører

Hjælp på vej til kommunens leverandører

Hjælp på vej til kommunens leverandører
0

Hjælp på vej til kommunens leverandører

Økonomiudvalget i Fredericia Kommune har netop hastebehandlet en sag, der gør det muligt at fremrykke betalinger til de virksomheder, som ønsker det.

”Vi står i en helt ekstraordinær situation, og jeg vil gerne rose mit økonomiudvalg for opbakningen til, at vi kan hjælpe de leverandører i kommunen, som er blevet ramt af nedgang i forbindelse med coronavirus. Helt konkret betyder den nye ordning, at vi har mulighed for at give de pågældende virksomheder mere likviditet nu og her”, siger Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune. 

Normalt udnytter Fredericia Kommune betalingsfristerne fuldt ud, hvilket ofte betyder betaling efter 30 dage. I den aktuelle situation ændres praksis og betalingen sker, så snart det er bekræftet, at varen eller ydelsen er modtaget, såfremt den enkelte virksomhed ønsker det. Fredericia Kommune har i alt 1.600 ventende fakturaer i systemet svarende til 23 mio. kr. 

Business Fredericia er glade for kommunens håndsrækning til erhvervslivet. 

”Jeg er rigtig glad for, at Fredericia kommune tilbyder denneordning. Vi skal i den kommende tid alle sammen gøre alt, hvad vi kan for at støtte op om Fredericias erhvervsliv og detailhandel, ”siger Kristian Bendix Drejer, direktør i Business Fredericia.   

Få fremrykket betalingen

Virksomheder, der ønsker at fremrykke betalinger fra Fredericia Kommune kan fra på mandag den 16. marts anmode om fremrykning på www.fredericia.dk.