I dag åbner den nye sygeplejeklinik på sundhedshuset – og du er inviteret til indvielsen

I dag åbner den nye sygeplejeklinik på sundhedshuset – og du er inviteret til indvielsen

I dag åbner den nye sygeplejeklinik på sundhedshuset – og du er inviteret til indvielsen

0

Fra 1. marts er det slut med at sidde og vente på hjemmesygeplejersken. Fredericianerne kan i stedet få behandlingen, når det passer dem i den nye sygeplejeklinik på Fredericia Sundhedshus

 

Fredag den 8. marts, indvies den nye sygeplejeklinik på Fredericia sundhedshus. Det sker ved en officiel åbning med taler af både Fredericias borgmester og formand for sundhedsudvalget – Susanne Eilersen. Personalet vil ligeledes være til stede, og der vil være mulighed for en rundvisning i den nye klinik. Sygeplejeklinikken ligger lige ved indgang B.

Fredericia Byråd vedtog i budget 2018, at der skulle oprettes en sygeplejeklinik på Fredericia Sundhedshus. Formålet er at sikre, at vi fortsat er på forkant i det nære sundhedsvæsen.

”Med en sygeplejeklinik på sundhedshuset vil fredericianerne bl.a. opleve en øget fleksibilitet, når de har brug for hjælp fra vores sygeplejersker. Samtidigt kan vi øge kvaliteten i tilbuddet, da klinikken giver mulighed for at udvikle tværfaglige tilbud, siger formanden for Senior- og Handicapudvalget, Susanne Bjerregaard Mørck.

 

Sygeplejeklinikken er for visiterede borgere, og klinikken vil fremover være første tilbud til borgeren, der bliver visiteret til lægeordinerede opgaver, som f.eks. sårpleje, medicindispensering, injektioner, råd og vejledning. Det er opgaver, der i dag bliver udført af hjemmesygeplejen.

Sygeplejeklinikken bliver også en mulighed for de borgere, der allerede i dag har hjemmesygepleje, hvis de har mulighed for selv at køre til klinikken.

 

”Borgeren kan selv disponere over sin egen dagligdag og skal ikke vente på en sygeplejerske. I steder er der mulighed for at aftale et tidspunkt, der passer borgeren. Det er med til at øge deres livskvalitet, og giver også borgerne et øget medansvar for deres egen sundhed”, siger formanden for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.

 

Som udgangspunkt vil Sygeplejeklinikken være åben mandag til fredag fra kl. 7.00 – 16.00, men det åbningstiden kan på kort eller længere blive udvidet alt efter, hvad borgerne efterspørger.