Home SAMFUND Kabelarbejde på Lillebæltsbroen på pause i efterårsferien

Kabelarbejde på Lillebæltsbroen på pause i efterårsferien

Kabelarbejde på Lillebæltsbroen på pause i efterårsferien
0

 

Vejdirektoratets arbejde med at beskytte Lillebæltsbroens bærekabler i tilfælde af brand holder pause i efterårsferien fra lørdag den 14. oktober til sent søndag aften den 22. oktober.
Pausen skal sikre, at trafikken får bedst mulige betingelser i ferien, der traditionelt set byder på ekstra trafik mellem landsdelene.
Feriepausen kan lade sig gøre, fordi den første del af kabelarbejdet på sydsiden af broen er blevet hurtigere færdig end ventet. Efter ferien vil man således flytte arbejdet over på den anden side af broen.
Fra natten til mandag den 23. oktober vil broens nødspor og tunge vognbane på nordsiden blive spærret. Trafikken vil blive ledt ind på to spor i vestgående retning. Arbejdet i broen nordside forventes afsluttet til december.
Arbejdet omfatter brandbeskyttelse af broens bærekabler op til en højde på 10-12 meter over kørebanen. Arbejdet udføres fra lifte og stillads.
Brandbeskyttelsen består af isoleringsmåtter, som fastgøres rundt om det eksisterende bærekabel, og rustfrie stålkapper, som spændes uden på.
Vejdirektoratet beklager de gener, som arbejdet medfører, og vil sørge for at blive færdig hurtigst muligt.

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier