Home Læserdebat Kære justitsminister Søren Pape Poulsen

Kære justitsminister Søren Pape Poulsen

Kære justitsminister Søren Pape Poulsen
0

Kære justitsminister Søren Pape Poulsen

Jeg skriver dette åbne brev til dem da jeg som Fredericia borger, er meget bekymret i forhold til vores udfordringer omkring morfin misbrug. Fredericia bliver i folkemunde kaldet morfinens hovedstad i Danmark og det er bestemt ikke ubegrundet, morfinen har nemlig allerede kostet menneskeliv samt gjort mennesker dybt afhængige.

Jeg er som borger i Fredericia dybt bekymret for denne udvikling og ønsker derfor at komme dette problem til livs. De sidste fem år har jeg set en voldsom stigning af unge som tager morfin, hvorfra behovet opstår skal jeg lade være usagt i dette brev. Men vi skal finde en løsning da det ellers vil ødelægge liv og familier her i Fredericia.

Jeg er som privat person og borger i Fredericia, i gang med at planlægge et støtte og debat arrangement med fokus på netop morfin og stofmisbrug i Fredericia. Hvad skal vi gøre for bedre at forbygge narko og morfinmisbrug? hvad skal vi gøre for bedre at hjælpe narkomanerne ud af deres misbrug? Disse spørgsmål vil jeg meget gerne finde svar på.

En ting er sikkert og det er, at morfinmarkedet er større end både antallet af sigtelser og mennesker som allerede har været i behandling for deres misbrug, vi kan derfor regne med at der i fremtiden vil være flere mennesker som får brug for hjælp, til at komme i behandling for deres misbrug. Jeg kan i deres besvarelse til retsudvalget spørgsmål nr 173 d. 19. december 2018 læse, at de ikke ønsker at der tages lovgivningsmæssige skridt mod at sidestille ulovligt salg og videresalg af morfin med salg af f.eks. heroin og kokain.

Ligeledes har jeg også læst at de ikke kender til byens udfordringer, der i høj grad er mærket af mørke tal. Derfor tillader jeg mig at inviterer dem til arrangementet. Dagen vil bestå af flere oplæg både fra tidligere misbrugere og en række fagpersoner som arbejder til dagligt med problematikkerne. Dagen afsluttes med et debatpanel, hvor blandt andet tilhørene får mulighed for at komme til orde. Jeg håber meget at de vil afsætte tid til at komme til Fredericia d. 31 Maj 2019 fra kl. 12-16.

Arrangementet finder sted i Odd Fellow bygningen Gothersgade 12 7000 Fredericia. Har de spørgsmål vedrørende arrangementet, så er de velkommen til at kontakte mig pr mail eller på telefon. Jeg håber på deres deltagelse. Med venlig hilsen Sune Nørgaard