KENDER DU PARKERINGSREGLERNE? DET HER TIP KAN SPARRE DIG FOR EN P-AFGIFT

KENDER DU PARKERINGSREGLERNE? DET HER TIP KAN SPARRE DIG FOR EN P-AFGIFT

KENDER DU PARKERINGSREGLERNE? DET HER TIP KAN SPARRE DIG FOR EN P-AFGIFT

0

Kan du huske reglerne for parkering på offentlige veje?

 

I Fredericia har p-vagten i den senere tid været gavmild, og uddelt adskillige p-afgifter, til bilejere der har parkeret deres bil mod kørselsretningen – det vil sige, i venstre side af kørselsretningen. Det har skabt en del debat på de socialemedier omkring, hvor man må parkere som bilist, og reglerne er forholdsvis klare.

Når man leder efter et sted at parkere, kan man blive fristet af, at snuppe en ledig parkeringsplads på den anden side af vejen – udfordringen er bare, at det oftest kan være ulovligt, og derved udløse en p-afgift.

For at forstå reglerne, skal man kunne skelne mellem en befærdet – og en mindre befærdet vej. Færdselsloven siger, at det ikke er tilladt at standse eller parkere til fare eller ulempe for færdslen. Samtidig siger loven, at man kun må parkere i højre side af vejen – dog er der undtagelser – som f.eks. ensrettede veje, eller mindre befærdede veje.

Det er op til bilejeren at sikre, at man parkerer sin bil på lovlig vis. Er man i tvivl, kan man spare sig selv for en p-afgift, ved at finde et andet sted at parkere.

Uddrag fra færdselsloven

“Du må ikke standse eller parkere på steder eller på måder, der er til fare eller ulempe for færdslen. Du må kun parkere eller standse i højre side af vejen i færdselsretningen. På mindre befærdede veje eller veje med ensrettet færdsel må du dog godt standse eller parkere i venstre side af vejen.”