Covid-19 / Corona virus

Kommune sætter rengøring hos ældre borgere på pause

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv


Vi skal stå sammen, når coronaen giver ændringer i hverdagen

I Fredericia tages et fælles ansvar for at passe rigtigt godt på ældre, syge og udsatte borgere, der på grund af Covid-19 er særligt udsatte for smitte. Flere initiativer er på vej i den kommende tid

I Fredericia Kommune sættes alt ind for at sikre hjælp til dem, der har mest brug for det. I den kommende tid betyder det, at der kan komme ændringer og aflysninger i den praktiske hjælp til rengøring.

Ændringerne sker af to årsager: For at undgå smittespredning og for at kunne prioritere personalets ressourcer til de mest nødvendige plejeopgaver.

Som udgangspunkt bliver rengøringen hver 14. dag og klippekortordningen sat på pause, men borgere, der får personlig pleje, bliver ikke berørt.

De berørte borgere får direkte besked af deres kommunale eller private leverandør.

Alle praktiske opgaver hos borgerne vil blive individuelt vurderet og ændringer vil altid ske ud fra en sundhedsfaglig vurdering og ud fra retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen omkring smittespredning. 

Vi løfter i flok

Både hos Seniorrådet, Ældre Sagen i Fredericia og FOA Lillebælt er der fuld forståelse for ændringerne, og der bakkes op om beslutningen. Fra Seniorrådet og Ældre Sagen lyder desuden en opfordring til at hele Fredericia løfter i flok i denne særlige tid:

”Seniorrådet bakker op om de beslutninger, der er taget for at frigive personale til den personlige pleje. Vi ved, at rengøringen vurderes ud fra den enkeltes behov, og i en periode, hvor personalet er så trængt som nu, er rengøringen et område, hvor der kan reduceres”, siger Flemming Larsen, formand for ældrerådet.

Ældre Sagen står klar til at øge hjælpen til de ældre, der har brug for et ekstra tryghedsopkald:  

”Vi er i en ekstraordinær situation, og det kræver, at vi gør alt for at passe på vores ældre og udsatte borgere. Vi har fuld forståelse for, at Fredericia Kommune har truffet den beslutning. For at sikre trygheden ude hos de ældre borgere, kan vi hjælpe med et tryghedsopkald til dem, der ønsker det”, siger Niels Hother Jakobsen, formand for Ældre Sagen Fredericia. 

FOA Lillebælt har også forståelse for situationen og bakker ligeledes op om beslutningen.

”FOA Lillebælt bakker op om Fredericia Kommunes beslutning om at skære i den praktiske hjælp, når det sker ud fra en individuel og faglig vurdering samt ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger.Vi er i en ekstraordinær situation, hvor der er brug for alle sundhedsfaglige medarbejdere. Det fordrer fleksibilitet fra både arbejdsgivere og arbejdstagere. Vi opfordrer vores medlemmer til at udvise sammenhold, sund fornuft og følge myndighedernes anbefalinger. Og arbejdsgivere til at passe på medarbejderne og stadig følge gældende aftaler”, siger Bente Wozniak,sektoransvarlig for social- og sundhedsområdet hos FOA Lillebælt.