Home Læserdebat LAD OS FÅ EN GARANTI, JENS JONATHAN!

LAD OS FÅ EN GARANTI, JENS JONATHAN!

LAD OS FÅ EN GARANTI, JENS JONATHAN!
0

Forleden læste jeg Jens Jonatan Steens læserbrev om de 40-50 mistede arbejdspladser, som bliver flyttet fra DSB i Fredericia til Arriva i Struer. Det sker, fordi Arriva har vundet udbuddet på Svendborg-banen og strækningen Vejle-Struer. Det var særligt interessant at læse, fordi han jo har ret i, hvad han skriver. Vi får ikke nødvendigvis bedre produkter af at konkurrenceudsætte, og derfor har Jens Jonatan Steen jo helt ret, når han rejser en berettiget kritik af dette.

Problemet i den pågældende sag er desuden større end bare det faktum, at vi i Fredericia mister arbejdspladser. Den pågældende strækning Vejle-Struer bliver nemlig nu en regionalbane, hvilket gør, at strækningen fra Struer/Herning til København bliver skåret drastisk ned. Endnu mere aparte bliver det, når man ved, at DSB faktisk ikke engang måtte byde på deres egne strækninger og til sidst hopper kæden helt af, når man kan se, at det er Arriva, som har vundet udbuddet. Et selskab, som ikke har betalt en eneste krone i selskabsskat siden 2013.

Så Jens Jonatan har fuldstændig ret i sin kritik af alt dette, og derfor blev jeg også glad, da jeg læste det. For Jens Jonatan Steen er folketingskandidat for Socialdemokratiet, som faktisk stemte for den politiske beslutning, som han kalder ”en halv-religiøs tro på konkurrenceudsættelse”. Faktisk var det eneste parti, som stemte imod, Enhedslisten. Desværre er det rigtige mennesker, det går ud over, så derfor kan man ikke engang glæde sig over at få ret i sin formodning. Derfor er jeg glad og fuld af forhåbning, hvis Socialdemokratiet har ændret holdning. Enten er Jens Jonatan Steen ikke klar over, at S stemte for den lov, han kritiserer, eller også må det være udtryk for, at man har ændret holdning. Forhåbentligt er det ikke bare tom snak i forbindelse med valgkampen.

Det kunne være meget interessant, at få en garanti inden valget på, at man ikke fremadrettet vil føre denne asociale økonomiske politik. Belært af sidste gang Socialdemokratiet var i regering, kunne det være rart allerede nu, at blive garanteret, at privatiseringerne nu er droppet hos S. Socialdemokratiet kunne jo vælge at stå sammen med Enhedslisten, så der ikke er flere arbejdere i Fredericia, som skal frygte at miste sin arbejdsplads til fordel for et firma, som ikke engang betaler skat. En ting er at frygte at miste sit arbejde, når de blå er ved magten, men man bør kunne mærke forskel, hvis en rød regering kommer til.

Hvis man vil have den solidariske politik, som Jens Jonatan forsøger at slå sig op på, så skal man stemme på partier, som kan trække det store socialdemokrati i netop den retning. Det er alfa og omega, at de partier, som ønsker en anden retning end den nuværende, får mandater nok til at presse Socialdemokratiet den vej. Ellers ender det med samme politik, som sidst Socialdemokratiet var ved magten, hvor man smykkede sig med røde fjer, men førte blå politik.

Andreas Tobiassen
Marsvænget 24
7000 Fredericia
Kasserer i Enhedslisten Fredericia