Home Læserdebat LÆSERBREV : AFVISER AT VÆRE EN HYKLER

LÆSERBREV : AFVISER AT VÆRE EN HYKLER

LÆSERBREV : AFVISER AT VÆRE EN HYKLER
0

Den københavnske folketingskandidat for Socialdemokratiet i Fredericia Jens Jonatan Steen afviser i et indlæg til Fredericia Dagblad, at han skulle være en hykler, som jeg har beskyldt ham for.

Det gjorde jeg, fordi hans parti sammen med DF og Regeringen står bag den ghettoplan, han i omdelte reklamer påstår at kæmpe imod. For JJS var Socialdemokratiets accept af den dybt asociale plan alene en måde, hvor man kunne sikre at Regeringen ikke stjal pengene fra Landsbyggefonden og derved fra lejerne, som der var lagt op til. I stedet har man så tvunget dem til at øremærke 10 milliarder til hvad, partierne finder vigtigt. Nuvel.

JJS forklarer, at han da altid vil kæmpe imod meningsløshed – også når det kræver en kamp imod partifæller. Kan man så forvente, at han vil stemme imod partilinjen, hvis han er uenig i den? Hvis man ser på det interview, han havde med Mette Gjerskov for den mere eller mindre uafhængige netavis Pio, virker det dog ikke sådan. Hun stemte imod partilinjen i forbindelse med burkaforbuddet, og blev efterfølgende frataget sine ordførerposter. I interviewet af JJS skulle hun forholde sig til mandattyveri, uenighed for at komme i medierne og generelt en utroligt anklagende interviewform, som hverken virkede uafhængig af Socialdemokratiet eller politisk neutral i forhold til netop burkaforbuddet. Følger JJS samme linje i folketinget, kan vi ikke forvente meget modstand.

Når JJS forklarer, ”at de tunge skyer er lettet over Korskærparken”, så er det desværre ikke rigtigt. Jo, vi er ikke i risiko for at få revet boliger ned. Men en lang række af følgevirkninger er stadig til stede. Institutioner i udsatte boligområder må højest optage 30 % børn fra samme område, og der vil stadig være tvungen læringstilbud til etårige børn, som ikke er indskrevet i dagtilbud. Så nej, Korskærparken går desværre ikke fri. Begge krav kommer til at have afgørende betydning for mine naboers indflydelse på deres børns gang i dagtilbud.

Imens vi glæder os over, at Korskærparken endelig er kommet af ghettolisten, kan vi sende en positiv tanke til eksempelvis beboerne i Finlandsparken i Vejle. De var knap så heldige. Måske de til jul skulle ønske sig, at Jens Jonatan Steen blev opstillet i Vejle, så han pludselig kunne få interesse i at bevare deres boligblokke i stedet for.

Af Henning Hartmeyer
Korskærvej 114 1. mf
7000 Fredericia
Beboer i Korskærparken og medlem af bestyrelsen i Enhedslisten Fredericia