Home FREDERICIA LÆSERBREV : Et oprør, der ikke burde være nødvendigt

LÆSERBREV : Et oprør, der ikke burde være nødvendigt

LÆSERBREV : Et oprør, der ikke burde være nødvendigt
0

Jeg synes, at det er dybt beklageligt, at forældre ser sig nødsaget til at gå på gaden for at protestere over de dårlige forhold børn og personale dagligt bliver budt i mange institutioner.

Personale og BUPL har i rigtig lang tid tilkendegivet, hvad normeringerne betyder for både børn og voksne. Alligevel synes de at tale for døve ører.

Politikere på alle niveauer har et ansvar for, at både børn og voksne har ordentlige forhold, hvor der er mulighed for at give børnene det nærvær og den omsorg der er brug for.

Selvfølgelig skal vi have minimumsnormeringer, der gælder hele dagen og det kan ikke være til diskussion. Alligevel har et flertal af politikere afvist at drøfte minimumsnormeringer.

Allerede da BUPL og de ansatte på landets institutioner råbte vagt i gevær burde der være blevet handlet politisk på problemet. Vi har nogle politikere, der desværre tilsidesætter det faktum, at mange børn og voksne hver eneste dag oplever, at der ikke er tid til nærvær og omsorg.

Det kan ikke være rigtigt. Det kan simpelthen ikke være rigtigt.

Jeg støtter i den grad op om forældreoprøret om end jeg synes det ikke burde være nødvendigt at forældre skal gå på gaden for, at der bliver skabt rammer for ordentlige forhold for børn og voksne.

Vi skal have minimumsnormeringer NU!

Der varsles demonstrationer rundt omkring i landet og dem støtter jeg i den grad op omkring. Politikere på alle niveauer skal vågne op af Tornerosesøvnen nu.

Vi har hørt politikere der eksempelvis kalder sig for børnenes statsminister o.l. Det vi mangler er politikere, der gør, hvad de siger.

Umiddelbart efter påskeferien indkalder jeg til dialogmøde omhandlende, hvad vi skal gøre for at skabe bedre forhold for børn og voksne i vores institutioner? Hvad skal vi gøre for få det politiske Danmark til at lytte og handle på den virkelighed som adskillige børn og voksne dagligt befinder sig i? Dato for dialogmødet vil komme snarest.

Minimumsnormering NU! Vi kan simpelthen ikke byde vores børn og de ildsjæle der er omkring dem andet end langt bedre forhold, hvor der er tid til omsorg og nærvær.

 

Søren Haastrup

Folketingskandidat

Alternativet

Møllebo Alle 50

7000 Fredericia