Home Læserdebat Læserdebat: 4 SF’ere skifter partiforening
Læserdebat: 4 SF’ere skifter partiforening

Læserdebat: 4 SF’ere skifter partiforening

0


SF Fredericia valgte på generalforsamlingen i juni 2020 spidskandidater. Flere af de 5 kandidater blev valgt ved kampvalg med en stemmes flertal, herunder spidskandidaten.  

Et medlem valgte af klage over valghandlingen. Alle kandidat valgene blev efterfølgende underkendt af SF’s landsledelse, da der ved valgene blev tilladt anvendelse af en fuldmagt i strid med vedtægterne og almindelig foreningsret.  

Det medførte debatter i partiforeningen om den politiske linje og omkring kandidat samarbejdet. Herunder trak bl.a. spidskandidaten sig ved skriftlig meddelelse til bestyrelsen. To andre af de valgte kandidater trak sig også efterfølgende. 


SF Fredericia afholdt derfor på ny opstillingsmøde af spidskandidater den 24. september 2020, ved et medlemsmøde. Her valgte medlemmerne den samme spidskandidat en gang til. Derudover valgte man 3 yderligere kandidater. 

———————— 

Vi er nogle medlemmer, som oven på medlemsmødet den 24. september 2020 i SF Fredericia, ikke længere kan se os selv i SF Fredericia som medlemmer.  

Vi kan ikke støtte det politiske projekt man har valgt. Vi har derfor valgt, at vi ikke mere vil stå i Fredericia partiforening. Vi er fortsat SF’ere og medlemmer af SF, men har valgt at vi i stedet melder os over i en anden af SF’s partiforeninger. 

Det er en svær beslutning for alle, men det er desværre nødvendigt, da det politiske projekt man ønsker at promovere SF på i Fredericia, er det samme som ved sidste byrådsvalg og byrådsperiode.  

Det medførte dengang i 2017 at SF røg helt ud af byrådet i Fredericia.  

SF Fredericia har med valget af spidskandidat, valgt at gå tilbage til en fuser.  

Vi respekterer til fulde, at det er medlemmerne, som bestemmer i SF Fredericia og ønsker SF Fredericia held og lykke til byrådsvalget. 

Malene Søgaard-Andersen – forhenværende folketingskandidat og suppleant i Folketinget for SF Fredericia 

Lea Nydahl Lyberth – forhenværende byrådskandidat og bestyrelsesmedlem i SF Fredericia 

Henning Troelsen – forhenværende byrådskandidat og bestyrelsesmedlem i SF Fredericia 

Allan Søgaard-Andersen – forhenværende byrådskandidat og bestyrelsesmedlem i SF Fredericia 

Malene Søgaard-Andersen 

Lea Nydahl Lyberth

Henning Troelsen

Allan Søgaard-Andersen