LANDSFINALE I SKOLESKAK 2019

LANDSFINALE I SKOLESKAK 2019

LANDSFINALE I SKOLESKAK 2019

0

1.401 kvikke hoveder til Landsfinale i Kolding

Fredag den 22. marts går det løs til Landsfinalen i Skolernes Skakdag 2019. I alt 1.401 elever fra 69 skoler sætter sig til rette med brætter og brikker for at dyste om den ærefulde titel som ’Årets Skakskole 2019’.

Sydbank Arena i Kolding danner ramme om den festlige finale i Skolernes Skakdag, hvor hele 49.853 elever fra 293 skoler deltog. Under mottoet ”Det skal være sjovt at blive klogere” mødes elever fra de deltagende skoler nu, på tværs af køn, klassetrin og kultur, i den store Landsfinale.

Præmier og underholdning

Ud over den ærefulde titel og den velvoksne vandrepokal til ’Årets Skakskole’ er der præmier for i alt 50.000 kroner på højkant, når de mange elever skal dyste på de sort-hvide felter. Der bliver uddelt medaljer og diplomer til alle deltagere, og der vil være festlig underholdning i børnehøjde.

Tilslutningen til Skolernes Skakdag og Landsfinalen er rekordstor, og det glæder Dansk Skoleskaks generalsekretær:

Mads Jacobsen, generalsekretær, Dansk Skoleskak:

”Landsfinalen er den festlige afslutning på Skolernes Skakdag 2019, der i februar slog deltager- rekord med 49.853 elever fra hele landet. Dansk Skoleskak og partnerne glæder sig til at fejre Landsfinalen sammen med elever, lærere, pædagoger og medrejsende fans og forældre til et brag af en skoleskakfest”.

Skolernes Skakdag og Landsfinalen 2019 arrangeres af Dansk Skoleskak og Kolding Kommune i samarbejde med Spar Nord Fonden og Politiken.

Hvad Landsfinalen i Skolernes Skakdag 2019
Hvor Sydbank Arena, Ambolten 2-6, 6000 KoldingHvornår Fredag den 22. marts kl. 10:00-15:15

FAKTA

Dansk Skoleskak (DSS) arbejder for at styrke børn og unges faglige og sociale udvikling, så flere får et liv med læring og uddannelse. DSS er startet i 1960 af skoleledere, -lærere og –elever. 60.000 elever fra over 600 skoler er i dag aktive i skoleskak. DSS har den nationale kompetence inden for skoleskak og rådgiver kommuner og skoler i anvendelsen af skoleskak som systematisk læringsmetode, fx via det evidensbaserede læringskoncept, SKAK+MAT®, hvis læringseffekter for nylig er formidlet internationalt. DSS står bag Skolernes Skakdag®, Skoleskaklærer-uddannelsen® og Skakshoppen.dk, der forsyner skoler og elever med skakmaterialer og koncepter. Se mere på Skoleskak.dk.