Home Politik LOKAL FOLKETINGSKANDIDATS PLAKAT UDSAT FOR HÆRVÆRK

LOKAL FOLKETINGSKANDIDATS PLAKAT UDSAT FOR HÆRVÆRK

LOKAL FOLKETINGSKANDIDATS PLAKAT UDSAT FOR HÆRVÆRK
0

Med kun 9 dage til folketingsvalget, tilspidser arten af målrettet hærværk mod konkrete politikeres valgplakater

Valgperioden har budt på både ulovligt opsatte valgplakater i midterrabatter på strækninger hvor man må køre over 60 km./t., og klistermærker sat hen over kandidateres ansigter på plakater. Nu med kun 9 dage til folketingsvalget, er måden at der bliver gjort hærværk på tilspidset – og blevet mere personlig.

Senest er byrådsmedlem for DF i Fredericia, og folketingsmedlem Susanne Eilersens valgplakat, blevet udstyret med påtegnet hagekors, og overskæg. Den konkrete plakat hænger ved Realskolen – lige overfor Gasværksgrunden.  Susanne Eilersen er blevet gjort opmærksom på udfordringen med plakaten, og hun er ikke udtalt begejstret for det begåede hærværk.

Straffen for at blive dømt for hærværk mod valgplakater er faktisk temmelig stor. Mange borgere kan blive fristet til i spøg at sige, at de kunne finde på at rive specifikke valgplakater ned eller male på dem. Et godt råd – lad være med at udføre nedrivning af valgplakater i praksis.

Bliver du opdaget, vanker der en bøde i størrelsen 800 – 1500 kr., men kan politiet bevise at din nedrivning af plakaten er politisk motiveret, så er snakken straks mere alvorlig – straffen herfor er nemlig i følge straffelovens § 291 stk.2 –  op til seks års fængsel.

Så det der kan være ment som en lille gæk, kan koste en gigantisk frihedsstraf.