Home FREDERICIA Lyskryds på Snoghøj Landevej og Strandvejen indstilles til myldretrafik

Lyskryds på Snoghøj Landevej og Strandvejen indstilles til myldretrafik

Lyskryds på Snoghøj Landevej og Strandvejen indstilles til myldretrafik
0

Grøn bølge til og fra motorvejen

Lyskryds på Snoghøj Landevej og Strandvejen indstilles til myldretrafik

For at skabe mere grøn bølge for bilisterne til og fra motorvejen bliver der nu bygget om på lyskrydsene ved Sanddal Bakke og Røde Banke. De to kryds ligger meget tæt på hinanden, og der er mulighed for at koordinere dem endnu bedre end i dag.

“Med mere end 25.000 køretøjer i døgnet på Snoghøj Landevej og Strandvejen er strækningen en af Frederias mest belastede. Kommunen har derfor meget fokus på den, og vi forsøger hele tiden at gøre den mere fremkommelig. Ved at indstille lyskrydsene på en ny måde kan vi skabe en mere glidende trafik til gavn for alle de mange bilister i myldretiden”, fortæller formand for By- og Teknikudvalget Jean Brahe.

I den tidlige myldretid om morgenen mellem kl. 6.00 og 7.30 vil lyskrydsene blive indstillet til at sikre grøn bølge for kørsel mod motorvejen, og i den sene myldretid om morgenen mellem kl. 7.30 og 8.30 vil de blive indstillet for grøn bølge den anden vej ind mod byen.

I myldretiden om eftermiddagen vil der på samme måde blive optimeret for kørsel mod motorvejen mellem kl. 15.00 og 16.30 og i modsat retning mellem kl. 16.30 og 17.30.

Uden for myldretiden vil anlæggene køre, så det er mængden af trafik, der styrer, hvornår lyset skifter. I krydset ved Røde Banke bliver der installeret radardetektering. Det vil sige, at biler bliver registreret ved hjælp af en radar i stedet for spoler i asfalten. Med radar kan man registrere biler, der er længere væk. Krydset er samtidig forberedt til at kunne blive udbygget senere, blandt andet til den kommende super-cykelsti på strækningen.