Home FREDERICIA MARKERINGEN AF REFORMATIONENS 500-ÅRS JUBILÆUM RINDER UD

MARKERINGEN AF REFORMATIONENS 500-ÅRS JUBILÆUM RINDER UD

MARKERINGEN AF REFORMATIONENS 500-ÅRS JUBILÆUM RINDER UD
0

Et helt års markering af 500-året for Reformationen er snart slut

Tirsdag den 31. oktober bliver markeringen af 500-året for Reformationen afsluttet med et festligt arrangement i rådhusets forhal.

Der har igennem året været et godt og frugtbart samarbejde mellem provstiet og Fredericia Kommune, og denne dag er ingen undtagelse. Borgmester Jacob Bjerregaard og provst Børge Munk Povlsen vil afslutte jubilæet i en mere moderne kontekst.

Fredericias historie har haft stor betydning for, at der har været gjort rigtig meget ud af at markere reformationsjubilæet i netop Fredericia. Mange af provstiets mange arrangementer har været afviklet på gader og stræder, på Volden og naturligvis i kirker og sognegårde. Det er provstiets medarbejdere, der har planlagt og gennemført de mange indslag og arrangementer, og nu slutter vi af med et fælles arrangement i rådhusets forhal.

”Jeg er glad for, at vi i fællesskab kan markere en så vigtig begivenhed i vores historie, en begivenhed, der ikke kun betød noget afgørende for kirken, men som også fik stor betydning for samfundsudviklingen”, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Netop samarbejdet over grænserne har også glædet provst Børge Munk Povlsen, der ikke er i tvivl om at reformationsjubilæet i Fredericia har haft særligt gode vilkår, fordi man har mødt stor velvilje og imødekommenhed fra en bred kreds.

Arrangementet den 31. oktober foregår fra kl. 17-17.45 i rådhusets forhal, og som en festlig optakt bliver der ringet med klokkerne i alle provstiets kirker fra kl. 16.45-17.
Alle er velkommen til at deltage i arrangementet, som berører de centrale emner i Reformationen men samtidig bliver tingene ført op til i dag. Der bliver musikalske indslag og eksempler på tekster, der knytter sig til Reformationen.

Arrangementet bliver afsluttet med en festlig forfriskning. Der er ingen tilmelding, og alle er hjertelig velkomne.

Reformationsåret blev startet den 31. oktober 2016 da borgmester Jacob Bjerregaard sammen med 50 børn og alle provstiets præster plantede et træ som symbol på det håb, som Martin Luther udtrykte for fremtiden.

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier