Home Kultur NIKOLAJ & PILOTERNE TOG PUBLIKUM MED UD AT FLYVE

NIKOLAJ & PILOTERNE TOG PUBLIKUM MED UD AT FLYVE

NIKOLAJ & PILOTERNE TOG PUBLIKUM MED UD AT FLYVE
0

De fleste der er opvokset i 80érne og 90érne, husker pop-rock orkesteret Nikolaj & Piloterne, der satte deres tydelige aftryk på den danske musikscene.

Orkesteret gav lørdag koncert i Tøjhuset i Fredericia, og de havde forbered et fantastisk musikspectra.

 

Nikolaj Christensens debut Album “piloter” høstede anmelderroser, solgte i stakkevis og gjorde ham til et kendt og respekteret navn blandt både musiknørder og teenagefans – ikke mindst via sangen ’Ridderen af kærligheden’. I 1990 blev gennembruddet cementeret, da han fik prisen som bedste nye navn ved Dansk Grammy.

 

Ligefremme, iørefaldende, dansksprogede og delvist selvbiografiske sange med et strejf af melankoli og den gådefulde relation mellem mand og kvinde som et hovedtema.

Som det musikalske centrum var fra begyndelsen Nikolaj Christensens intenst-rustne røst.

 

Rødderne til Nikolaj & Piloterne strækker sig helt tilbage til Nikolaj Christensens hippiebarndomshjem, som var proppet med musik. Som femårig begyndte han at underholde med sin guitar, og fra sit 15. år skrev han sine egne sange. Sangene lagde sig i den amerikanske tradition for at krydse rock og blues; med navne som Bruce Springsteen, Steve Earle og Thin Lizzys frontmand Phil Lynott som forbilleder.

 

Se det flotte billedgalleri fra koncerten i Tøjhuset nedenfor. (Fotograf : Ole Sejrup)

 

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier