Ny fægteklub rykker ind i sundhedshuset

Ny fægteklub rykker ind i sundhedshuset

Ny fægteklub rykker ind i sundhedshuset

0

En ny fægteklub ser dagens lys i Fredericia

Fredericia Kommune er blevet udvalgt til at deltage i projekt ”Flere fægtere gennem flere, nye klubber i Vestdanmark”. Det er Dansk Fægte Forbund (DFF) og Danmarks Idræts Forbund (DIF), der står bag initiativet. Formålet er at få startet tre nye fægteklubber i Vestdanmark inden udgangen af 2021. En af de nye klubber ser dagens lys i Fredericia og får til huse i sundhedshusets gymnastiksal.

”Jeg synes, det er dejligt, at foreningerne indtager sundhedshuset efter almindelige åbningstid. På den måde gør vi det nemmere for vores borgere at vælge sundheden til samtidigt med, at sundhedshuset bliver til borgernes hus”, siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget.

Fægtning er en kampsport, men ikke helt som andre kampsporter. Fægtning adskiller sig fra andre kampsporter ved, at der ikke er nogen kropskontakt og meget lidt smerte, samt at der er mindre krav til kropslig styrke.

Til gengæld, så har fægtesporten i vid udstrækning en lang række egenskaber, som man også kender fra andre kampsporter. Egenskaber som f.eks. koordination og balance, fairplay og koncentration.

”Et rigt og mangfoldigt foreningsliv er er vigtig for at give unge som gamle mulighed for at dyrke idræt og motion. Vi understøtter dette vigtige arbejde, for vi tror på , at foreninger og selvorganiserede aktiviteter bidrager til et godt lokalsamfund, hvor borgerne føler sig hjemme”, siger formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen.

Har du lyst til at prøve kræfter med fægtning, så er du velkommen til at komme og prøve at fægte torsdag den 12. april kl. 16.30-18.00, hvor der er første træning i den nye fægteklub. Al træning kommer til at foregå i gymnastiksalen på sundhedshuset, og du kan træne gratis frem til sommerferien.

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier