Home FREDERICIA Ny korshærspræst i Fredericia

Ny korshærspræst i Fredericia

Ny korshærspræst i Fredericia
0

Merete Ørskov, 51 år, tiltræder 1. juni som ny deltidsbeskæftiget korshærspræst i Fredericia. Hun afløser Inge Pilegaard Thomsen, som i november fik ansættelse som sognepræst i Engum. Med Merete Ørskov får både varmestuen og folkekirken en kompetent og engageret afløser. “Jeg kan holde andagt både med humor og i selskab med hunde,” skrev hun i sin ansøgning, og videre at “Kirkens Korshærs kerneværdier rammer mig i hjertekulen og tvinger mig i knæ.”

Vejen til den nye stilling som korshærspræst i Fredericia har været fyldt med omveje. Merete Ørskov begyndte at læse teologi direkte efter gymnasiet, men blev først cand.theol. i 2006, godt 20 år senere. I mellemtiden blev hun mor, tog flere kurser og enkeltfag på universitetet, og hun uddannede sig som journalist. Det sidste praktiserede hun nogle år, bl.a. på Kristeligt Dagblad og en kort overgang på DR.
Med hele vejen har hun haft hjertet for diakonien og samfundets svageste. Bl.a. har hun været frivillig i Kirkens Korshær i både København og Aarhus, og siden hun blev præst i Ringkøbing for ni år siden, har hun været aktiv i korshæren på det organisatoriske niveau.
Siden hun blev præst, har Merete Ørskov desuden været leder på flere retræter.
Den nye korshærspræst flyttede til Fredericia i begyndelsen af marts:
“Jeg håbede at få stillingen,” siger hun.

(Foto: haderslevstift.dk)