Home FREDERICIA Nye skilte viser vej til naturen

Nye skilte viser vej til naturen

Nye skilte viser vej til naturen
0

Flere lokale og besøgende skal have glæde af Fredericias mindre kendte naturperler rundt om i kommunen. Nye skilte skal vise vejen.

Flere steder i kommunen kan borgerne møde nye, grønne skilte, når de går tur eller suser forbi på cykel eller i bil. ”Naturvitaminer – oplev naturen lige her” står der på skiltene. De skal vise vej til hverdagens små naturoplevelser og grønne genveje.

”Fredericia er meget mere end Trelde Næs, Østerstrand og Volden. Hele vores kommune er spækket med grønne områder, hvor man kan tanke energi og nyde naturen. Derfor gør vi nu en ekstra indsats for at gøre borgere og besøgende opmærksom på det, når de er i et område med en lille plet dejlig natur eller grøn genvej på cykel eller gåben”, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Christian Bro.

Den seneste undersøgelse af fredericianernes naturvaner fra 2018 viste, at det særligt er Fredericia Vold og Østerstrand, de adspurgte borgere besøger. Dernæst er de mest populære steder Trelde Næs, Madsbyparken og Hannerup Skov.

”Vi ved, at borgerne generelt har stor glæde af de mest kendte af vores naturdestinationer og besøger dem ofte. Nu gør vi lidt ekstra for at gøre borgerne opmærksom på de grønne kiler, forbindelser og bagindgange, som findes i boligområder eller på den anden side af vejrabatten”, siger Christian Bro.

Læs mere om undersøgelsen fra 2018 her.

Placering af skilte i nordbyen

Skilte skal gøre gavn i hele kommunen

Fredericia Kommune har foreløbigt fået lavet seks skilte. Planen er, at de over tid flyttes rundt i hele kommunen og dermed løbende er med til at gøre opmærksom på mindre kendte vandrestier og lign.

”Foreløbigt har vi valgt at placere skiltene i nordbyen, i Erritsø og i vestbyen. Når de har stået et stykke tid og forhåbentlig tjent deres formål, flytter vi dem, så de kan gøre gavn et nyt sted. Har man forslag til, hvor de kan have en positiv effekt, er man meget velkommen til at tage fat i mig”, siger projektleder Carsten Pedersen, Natur & Miljø.

Placering af skilte i Erritsø