Home FREDERICIA Nyt samarbejde mellem LO, Business Fredericia og Fredericia Kommune

Nyt samarbejde mellem LO, Business Fredericia og Fredericia Kommune

Nyt samarbejde mellem LO, Business Fredericia og Fredericia Kommune
0

Nyt samarbejde mellem LO, Business Fredericia og Fredericia Kommune

Virksomheder i Fredericia skal i arbejdstøjet og hjælpe flere af kommunens ledige i job samt efteruddanne deres medarbejdere. Til gengæld kan virksomhederne se frem til en lavere dækningsafgift

 

Det er resultatet af en ny samarbejdsaftale, som LO Fredericia, Business Fredericia og Fredericia Kommune har indgået. Parterne forpligter hinanden på et samarbejde, hvor kommunen sænker dækningsafgiften, mod at erhvervslivet skaber flere jobs og praktikpladser og uddanner flere medarbejdere.

”Det går den rigtige vej med beskæftigelsen i Fredericia, men vi skal blive endnu bedre. Det er min ambition, at vi kan skabe flere arbejdspladser, investere i uddannelse og sænke dækningsafgiften. Sagt på en anden måde skal erhvervslivet selv finansiere sækningen af dækningsafgiften ved at hjælpe flere fredericianere i arbejde og uddannelse,” siger borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaard.samarbejdsaftale-1

Fredericia Kommune forpligter sig som arbejdsgiver på at skabe flere elev- og praktikpladser og arbejde for bedre efteruddannelse af kommunens ansatte.

Sænkningen af dækningsafgiften skal være fuldt finansieret ved at virksomhederne ansætter flere lokale borgere på overførselsindkomst. Desuden er der mulighed for at få størstedelen af beløbet refunderet af staten.

Udsigt til mere efteruddannelse

”Vi er fra LO Fredericias side glade for, at efteruddannelsen og beskæftigelse fylder så meget i aftalen. Udsigten til en systematisk efteruddannelsesindsats, flere praktikpladser og fokus på opkvalificering i virksomhederne, er noget som er virkelig vigtig for vores medlemmer. Det er rart, at vi kunne samles om bordet og fastlægge et fælles fokus på at forbedre forholdende for vores kolleger,” siger LO-formand Bo Petersen.

Business Fredericia indarbejder målet om at skabe flere efteruddannelses- og kompetenceudviklingsforløb for medarbejderne i sin handleplan, og samtidig forpligter parterne sig på at arbejde for endnu flere praktikpladser til Fredericias unge.

Dækningsafgiften ned

Ved at sænke dækningsafgiften fra 8,7 til 6,7 promille kommer Fredericia nærmere niveauet i de omkringliggende kommuner.

”Det er et meget positivt signal til erhvervslivet. Denne aftale sikrer forbedrede rammevilkår for det fredericianske erhvervsliv, som har været efterspurgt længe – både når vi får dækningsafgiften ned, og når vi sikrer virksomhederne adgang til velkvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Det er en klar win-win-aftale,” siger erhvervsdirektør i Business Fredericia Kristian Bendix Drejer.

Aftalen strækker sig foreløbigt over to år, hvor en følgegruppe med repræsentanter fra LO, Business Fredericia, uddannelsesinstitutionerne og Fredericia Kommune vil følge op og evaluere aftalen.

 

 

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier